24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDerby-ul Ardealului, cadoul Moşului

Derby-ul Ardealului, cadoul Moşului

„U” Mobitelco Cluj-CSU Atlassib Sibiu, duelul tradiţional din baschetul ardelean, îşi va derula un nou episod cu trei zile înainte de Ajunul Crăciunului.

Ultima etapă a turului Diviziei A de baschet masculin, totodată a 15-a a sezonului regulat, va avea loc miercuri, 21 decembrie. Fără îndoială, capul de afiş al rundei îl reprezintă „Derby-ul Ardealului”, aşa cum este catalogat de ani buni duelul dintre „U” Mobitelco BT Cluj şi CSU Atlassib Sibiu. Două echipe care au făcut spectacol de fiecare dată când s-au întâlnit, atât în teren, cât şi în tribune, acolo unde cele două galerii nu s-au menajat niciodată.

Aşteptările sunt la fel şi la ultimul meci oficial al anului în sportul românesc, pentru că partida din Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj va debuta la ora 20:00 şi se va încheia cu mult după finalul celorlalte meciuri ale etapei. „Va fi o partidă foarte grea cu sibienii, pentru că ei fac un pressing agresiv, pe tot terenul, dar am încredere în forţa noastră. Dacă ne concentrăm şi vom controla ritmul jocului, nu vom avea probleme”, este sigur pe el antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter.

Echipa sa pare favorită înain­tea acestei partide prin simplul fapt că este campioana României, dar şi pentru că a câştigat toate celelalte patru întâlniri directe disputate în 2011, una în sezonul regulat trecut, iar restul în sferturile de finală ale campionatului. Al cincilea duel pare, însă, cel mai echilibrat decât toate, pentru că elevii lui Cătălin Vulc au avut un sezon bun până acum şi ocupă locul al treilea în clasament, cu doar patru înfrângeri în 14 etape.

Doi americani noi

Totuşi, ultimul eşec, 72-100 cu CSM Bucureşti, pe teren propriu, a lăsat urme adânci în psihicul jucătorilor sibieni. „Avem o oarecare oboseală în lot, dar nu a fost o scuză că am pierdut acea partidă. Jucătorii trebuie să înţeleagă, totuşi, că nu suntem în vacanţă şi că trebuie să ne revenim până la partida de la Cluj. Trebuie uitată cât mai repede acea înfrângere, pentru că ne aşteaptă un joc şi mai greu la Cluj”, a spus tehnicianul sibienilor, Cătălin Vulc. Derby-ul Ardealului este văduvit de prezenţa unor jucători impor­tanţi în ambele echipe.

Clujenii nu pot conta pe doi jucători de bază, Tyler Morris şi Mihai Silvăşan, ambii acciden­taţi, în timp ce sibienii nu se mai pot baza pe Mychal Kearse, care a plecat înapoi în SUA din cauza unor probleme personale.

Experien­ţa meciurilor din cupele europene va fi principalul atu al clujenilor miercuri, în timp ce galben-albaştrii se bazează foarte mult pe forma lui Jaytornah Wisseh, omul decisiv în victoria cu CSU Ploieşti, din urmă cu trei etape. Ambele formaţii, în schimb, au cooptat câte un american în lot în ultimele zile.

Dacă sibienii îl vor folosi chiar la Cluj, în premieră într-un meci oficial, pe Trey Hampton, alb-negrii l-au adus pe Jerome LaGrange, care şi-a făcut deja debutul la meciul cu Dinamo, din week-end-ul trecut.

„Mulţumesc oraşului Cluj şi echipei pentru că m-au acceptat şi că îmi apreciază calităţile. Cu Sibiul va fi foarte greu, dar trebuie să avem răbdare şi să fim mai eficienţi în ofensivă”, a prefaţat, LaGrange, partida de miercuri.

An perfect pentru clujeni

La final de an 2011, preşedintele executiv al lui „U” Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, a rememorat principalele realizări din acest an calendaristic ale clubului. „Cele patru titluri de campioană, la U14, U15 şi U16, precum şi la echipa de seniori au fost performanţele noastre în 2011. În cupele europene nu am fost îndeajuns de maturi pentru a trece mai departe, dar la anul ştim ce avem de făcut. Vrem să mai aducem un jucător român, însă dacă nu vom reuşi, ne vom descurca cu ce avem”, a spus oficialul clujenilor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...
Ultima oră
Pe aceeași temă