» Inspectorii sanitari au intrat ieri in posesia rezultatelor analizelor recoltate in cazul celor 19 copii bolnavi de la Eforie Nord.
Seful inspectiei sanitare de Stat, dr. Adrian Pavlov, a declarat ca bucurestenii nu au avut nici intoxicatie alimentara, nici salmonella, ci dizenterie sau "boala mainilor murdare". Reamintim ca in urma cu aproximativ o saptamana un numar de 19 copii, dintre care 15 fete si patru baieti, aflati in tabara pe litoral au fost internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase dupa ce servisera cina la restaurantul "Pescarus". Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana (DSPJ) Constanta au declarat ca probele au indicat o dizenterie cu forme nespecifice. "Probabil ca unul dintre copii a fost purtatorul virusului si i-a molipsit si pe ceilalti" a declarat seful Inspectiei Sanitare de Stat, dr. Adrian Pavlov.
"Copiii de la etajul II au mancat cu totii la un loc, asta explica aparitia bolii" a explicat Pavlov. Acesta a mai declarat ca rezultatele probelor recoltate de la sase copii au iesit pozitive, iar personalul de la terasa "Pescarus" este sanatos. De asemenea, cadrele medicale spun ca evolutia cazurilor aflate sub tratament simptomatic, de sustinere si antibiotic a fost favorabila, copiii fiind externati in urma cu cateva zile. Tinerii servisera cascaval pane, cartofi prajiti si prajituri de la cofetaria Crizantema, iar la scurt timp au inceput sa se simta rau.
Toti copiii acuzau stari de voma, dureri de abdomen si dureri de cap. si directorul Comisariatului pentru Protectia Consumatorului, Bogdan Dima, a declarat ca au fost analizate probele recoltate din mancarea consumata, insa acestea au iesit negative. Din primele estimari ale inspectorilor sanitari a reiesit ca media zilnica a numarului de consumatori este de 1.500-2.000 de persoane si ca in afara de acesti 19 copii nu au aparut si alte cazuri de toxiinfectie alimentara, salmonella sau alte boli.