16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCriza financiara la spitalele din Caras-Severin

Criza financiara la spitalele din Caras-Severin

Spitalul Judetean Resita a ajuns la fundul sacului, conducerea acestuia anuntand ca fondurile se vor epuiza in prima decada a lunii octombrie, cand inceteaza contractele incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate Caras-Severin.
Intr-o situatie similara se afla si Spitalul Municipal Caransebes. Contractele incheiate la inceputul anului cu CAS Caras-Severin prevedeau, pentru spitalul judetean, decontarea costurilor pentru serviciile medicale prestate pentru 26.500 de pacienti, desi numarul real al cazurilor, conform statisticilor ultimilor cinci ani, este de 34.000. Cum, insa, fondurile spitalului sunt pe terminate, cel putin 7.200 de ipotetice cazuri nu vor mai beneficia de servicii medicale.
Conducerea Casei de asigurari are si o explicatie referitoare la situatia creata. „Inca de la semnarea contractelor s-a constatat ca bugetul alocat spitalului judetean este insuficient.
Tocmai de aceea, fondurile au fost repartizate trimestrial, cu accent pe trimestrele II si III, trimestrul IV fiind lasat la urma, in speranta unei rectificari bugetare ulterioare”, a spus Sorin Stanciu, presedintele-director general al Casei de Asigurari de Sanatate Caras-Severin.
In ciuda memoriilor adresate de Casa de Asigurari catre prefectura, Ministerul Finantelor si CNAS, pana acum nu s-a primit nici un raspuns concret legat de supli-mentarea fondurilor la cele doua spitale carasene.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă