16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCopiii din Tulcea, afectati de criza economica

Copiii din Tulcea, afectati de criza economica

» In judetul Tulcea, a crescut numarul copiilor abandonati.

» In ultimele luni, autoritatile sunt obligate sa preia in ingrijire tot mai multi minori ai tulcenilor care lucreaza in strainatate.

» Peste 1.600 de copii au revenit din Spania si Italia.

La centrul speranta din municipiul Tulcea destinat copiilor fara parinti sau abandonati de acesttia, in ultimele saptamani, zeci de copii au fost adusi de vechini sau de rude indepartate pentru ca au fost abandonati de parinti. Dumitra Badulescu, directorul Directiei Judetene de Protectie Sociala, a declarat ca, "la aceasta data, in centrul Speranta, sunt internati 74 de copii care nu au un tutore sau au fost abandonati de parinti. Centrul estre deja foarte aglomerat. Copiii respectivi vor fi gazduiti aici pana se realizeaza procedurile de preluare a acestora in sistemul de ingrijire maternala". In ultimele luni, autoritatile sunt obligate sa preia in ingrijire tot mai multi minori ai tulcenilor care lucreaza in strainatate.

 

Copiii respectivi se aflau in ingrijirea unor rude care s-au adresat primariilor motivand ca nu mai pot sa-i ingrijeasca pentru ca parintii din Italia si Spania au ramas fara locuri de munca si nu mai trimt bani. Pentru ca parintii acestora nu au intocmit fome legale de ajutor social primariile intampina greutati in realizarea formelor legale de preluarea a minorilor in sistemul social de ingrijire. scolile din acest judet sunt asaltate, de asemenea, de copii reveniti din Spania si din Italia reveniti sa invete in tara. Inspectoratul scolar Judetean Tulcea a primit, din septembrie, peste 1.600 de astfel de cereri pe care le-a solutionat. Este vorba de fosti elevi ai scolilor tulcene sau de copii care au invatat un an sau doi in strainatate si doresc sa continue studiile in Romania pentru ca parintii lor au dificultati materiale in tarile unde au plecat sa munceasca.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă