20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialConsilierul judetean Maria Cabalau pierde procesul cu ANI

Consilierul judetean Maria Cabalau pierde procesul cu ANI

Un consilier judetean care i-a chemat in fata instantei de judecata pe reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a pierdut procesul. Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins actiunea formulata de Maria Cabalau. Aceasta a fost sefa a AJOFM.

Ieseanca le cerea magistratilor sa constate nulitatea deciziei inspectorilor de integritate de a incepe o cercetare in privinta compatibilitatii acesteia.

Contactata telefonic, reclamanta a precizat ieri ca va ataca decizia la instanta superioara. „Deocamdata nu stiu nimic, pentru ca nu am primit inca o decizie. In cazul in care a fost respinsa actiunea, voi face cu siguranta recurs”, a declarat Maria Cabalau.

Reclamanta a sustinut in cererea adresata instantei ca a primit o instiintare pe 20 noiembrie 2009, in care se preciza ca ANI a inceput sa efectueze verificari in cazul sau. Maria Cabalau a mentionat ca, intr-o scrisoare primita de cei de la ANI trei zile mai tirziu, i-a rugat pe acestia sa-i comunice ce obiect are cercetarea in cauza.

Consilierul judetean a sustinut ca verificarea inceputa de inspectorii de integritate este nula, pentru ca nu i s-a comunicat in termen de cinci zile care este obiectul ei. Reclamanta a adaugat ca, desi este consilier judetean si consilier in cadrul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), cele doua posturi nu duc la o stare de incompatibilitate. Procesul ANI a demarat insa cind Cabalau era sefa a AJOFM.

Potrivit Legii nr. 161/2003, un functionar public nu are voie sa fie, in acelasi timp, in conducerea unei societati comerciale ori a unei regii autonome.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă