16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCocoasa lui Boc

Cocoasa lui Boc

Emil Boc are o cocoasa. Jurnalistii de la Romania libera au aflat, lucrand incognito, ca Emil Boc are o cocoasa. In acest articol va prezentam cum am descoperit acest fapt senzational si incredibil, chiar daca cocoasa nu este vizibila si nu avem nici o dovada concreta ca ea exista.
In primul rand, Emil Boc a fost auzit de catre jurnalistii nostri spunand la telefon cuvantul "cocoasa" pe un ton cel putin ciudat. Un al doilea argument ar fi ca Emil Boc este mic de inaltime. Al treilea ca a cazut la emisiunea lui Andrei Gheorghe din cauza cocoasei pe care o ascunde si care ar fi putut sa-l dezechilibreze. Ultimul si cel mai taios argument este ca Emil Boc a fost vazut intrand intr-o farmacie de unde si-a cumparat medicamente care ar fi putut trata afectiuni conexe cocoasei. Concluzia: Emil Boc are o cocoasa.
La fel de bine ar putea avea o a treia mana, un copil din flori sau chiar o amanta. Trebuie doar sa inlocuiti in structura argumentatiei de mai sus cuvantul pe care il preferati. Restul e reteta.
Povestea amantei primarului Emil Boc, lansata in ziua mitingului sustinut de Traian Basescu la Cluj, merita un joc al deconstructiei, daca nu pentru formularea unor concluzii, macar pentru un mic amuzament de week-end. Reteta e simpla: povestea trebuie sa inceapa cu o concluzie, pentru ca informatiile sunt destul de subtiri ca un cititor normal sa deduca singur ca Emil Boc are o amanta si, mai mult, ca ea este Liliana Calin. La concluzia pe care am formulat-o deja adaugam un puzzle ale carui bucatele nu se imbina decat intr-o zona neverosimila. Dar neverosimilul este intotdeauna senzational, incredibil si, de aceea, legendar.
Mai adaugam un element de culoare care suscita amintiri de budoar si face damele sentimentale sa zambeasca: un ursulet de plus. Care e, de fapt, ditamai animalul, semn clar ca si sentimentele subiectului nostru sunt pe masura. Trimitem ursuloiul la o adresa de firma unde exista mai multe femei. Aici povestea amantei sufera de o debilitate grava. Pentru ca urmatoarea secventa este de fapt confirmarea amantlacului promis: reporterii afla din propria redactie ca una din femeile respective este "posibila iubita a liderului politic". Restul, asa cum spuneam, e legenda.
Este posibil ca Emil Boc sa aiba o amanta. Este posibil ca ea sa fi primit jucarii si flori. Este posibil orice. In contrapartida, Emil Boc este insurat si are doua fetite care nu sunt imaginare deloc. Emil Boc are o functie politica si una administrativa care sunt si ele cat se poate de adevarate. Insa ziarul cu stirea bomba nu este interesat de efectul "amantei" in lumea reala in care traieste Boc: faptul ca acesta devine santajabil. Ziarul-bomba este interesat doar sa repete de cat mai multe ori o asociere. Deci sa induca o idee. Reteta creeaza legenda. Iar legenda nu trebuie sa aiba nimic in comun cu realitatea pentru a dainui.

Cele mai citite

Bilanțul inundațiilor din Polonia este unul dezastruos

Peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică au fost avariate sau distruse de inundaţiile provocate de furtuna Boris în Polonia, conform primelor...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Japonia se confruntă cu inundații catastrofale ce au provocat victime

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Ishikawa, regiunea de coastă afectată în ianuarie de un cutremur puternic cu magnitudinea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă