13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialClujul, sufocat de derby

Clujul, sufocat de derby

Capitala Ardealului va fi blocată joi, ziua în care CFR şi Universitatea se vor întâlni din nou într-un meci oficial la Cluj după fix doi ani şi şase luni.

 

Etapa a 26-a a Ligii I programează cel mai aşteptat meci din Transilvania. CFR Cluj va primi vizita rivalei locale Universitatea Cluj, într-o partidă în care orgoliile întrec orice tactică sau puncte puse în joc. Joi, 14 aprilie 2011, reprezintă data în care cele două echipe se întâlnesc din nou la Cluj după exact doi ani şi şase luni. Pe 14 octombrie 2008 a avut loc cel mai nebun meci văzut în ultimul timp în Cupa României. Pe fostul stadion „Ion Moina”, CFR Cluj s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei după un 14-13 halucinant cu „U” Cluj, aflată în acel moment în liga secundă. De atunci, feroviarii sunt mai bogaţi cu cinci trofee, în timp ce „studenţii” au revenit în prima ligă şi aşteaptă finalizarea unui stadion cu mult mai modern decât al rivalilor din Gruia.

Victorie pentru fani

Cum în turul campionatului derby-ul Clujului s-a disputat la Alba Iulia, partida de joi este evenimentul care va colora un întreg oraş în alb, vişiniu şi negru încă din primele ore ale zilei. „Aşteptăm cu interes meciul cu «U» Cluj şi sunt convins că va fi o partidă frumoasă, pentru că ambele echipe au jucători valoroşi. Vrem să câştigăm pentru suporteri, pentru că ştim cât de mult contează o victorie pentru ei în acest meci”, a declarat tehnicianul feroviarilor, Alin Minteuan.

Omologul său de pe banca „şepcilor roşii”, Ionuţ Badea, este conştient, la rândul său, de importanţa acestei partide, care se va juca pe un stadion, conform oficialilor lui „U”, plin pe jumătate de fani ai Universităţii. „Meciul cu CFR este extrem de important şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a câştiga”, a spus Badea. CFR Cluj-„U” Cluj va începe la ora 20.30, în direct pe Digisport.

Singurul meci la Cluj

Universitatea Cluj a evoluat până acum în meciurile considerate pe teren propriu la Alba Iulia, Bistriţa şi Mediaş, iar joi va bifa singurul meci pe care îl va disputa la Cluj în acest sezon. La partida din Gruia, chiar dacă este considerată în deplasare pentru „studenţi”, Niculescu şi compania ar putea avea mai mulţi suporteri în tribune decât au fost în partidele disputate „acasă” în acest campionat. După meciul de la Cluj, „U”-iştii îşi vor îndrepta atenţia din nou spre Mediaş, casa ardelenilor atât în acest sezon de Liga I, cât şi în primele etape din următorul.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă