16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCJ reface din fonduri proprii podul de la Tarlisua

CJ reface din fonduri proprii podul de la Tarlisua

BISTRITA-NASAUD. Consilierii judeteni din Bistrita-Nasaud, intruniti, marti dupa-amiaza, in sedinta ordinara, au aprobat alocarea unei sume de 130.000 RON din resurse proprii pentru proiectarea podului peste DJ 171 din centrul satului Tarlisua, distrus de viitura din 20 iunie. Acesta leaga localitatea de Mogoseni si face, astfel, legatura cu judetul Maramures.
Podul a fost consolidat cu putin inainte sa fie rupt de ape si a costat peste 1 milion de lei noi. In timpul viiturii de pe Valea Tiblesului, acesta s-a rupt, insa, in doua fiindca sub el s-a adunat o cantitate impresionanta de busteni, adusi de pe munte.
In prezent pe pod se circula cu mare dificultate, existand pericolul ca acesta sa se prabuseasca in orice moment. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu, a anuntat alesii ca s-a decis alocarea a 130.000 RON pentru proiectarea podului din resursele proprii ale institutiei, avand in vedere ca „exista putine sanse sa mai primim bani de la bugetul de stat pentru astfel de lucrari”.
„Speram ca vor veni bani, insa trebuie sa avem proiectul gata. Tocmai de aceea eu propun sa aprobam acest proiect fiindca este o urgenta”, a declarat Marinescu. Propunerea a obtinut, de altfel, voturile tuturor consilierilor prezenti, 18 la numar.
Prin rectificarea bugetara votata marti, Consiliul Judetean a mai repartizat comunei Tarlisua 16.000 RON, care se adauga celor 35.000 RON, repartizati anterior pentru lucrari de intretinere a DJ 171 intre Spermezeu – Tarlisua si limita cu judetul Maramures.
Viitura de pe Valea Tiblesului a ucis 13 oameni, a distrus in totalitate 46 de case si a afectat alte 900 de gospodarii.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă