1.9 C
București
marți, 14 ianuarie 2025
AcasăSpecialCampanie virtuala pentru salvarea statiunii Sangeorz-Bai

Campanie virtuala pentru salvarea statiunii Sangeorz-Bai

Un grup de initiativa din orasul Sangeorz-Bai (judetul Bistrita-Nasaud) a demarat o campanie pe Internet, de sensibilizare a opiniei publice in legatura cu starea actuala a singurei statiuni balneoclimaterice. Programul, intitulat „SOS Sangeorz-Bai” se doreste, conform informatiilor de pe site-ul www.singeorz.ro, „un semnal de alarma online impotriva autoritatilor neputincioase”.
„Orasul nostru se afla sub orice critica, trebuie sa ne impotrivim mentalitatilor invechite, hotiei si minciunii, trebuie sa invatam sa ne respectam pe noi, pe cei de langa noi si, nu in ultimul rand, orasul nostru”, se arata in indemnul adresat tuturor utilizatorilor de Internet de a trimite sugestii si reclamatii in jurnalul oaspetilor. Autorii site-ului, reprezentanti de Traian Ogagau, sunt aceeasi care au organizat un mars de protest pe Valea Somesului Mare pentru a atrage atentia autoritatilor locale si judetene ca statiunea risca sa ramana izolata din cauza starii deplorabile a drumurilor.
Peste 200 de soferi au protestat atunci pe DN 17 D, iar actiunea lor a avut efect, intrucat sectia Bistrita a Drumurilor Nationale a intervenit imediat pentru astuparea gropilor. De data aceasta, prin protestul pe Internet, aceiasi organizatori vor sa se faca mai multe investitii in infrastructura, mai precis drumuri, aductiuni de apa si gaz, modernizari ale hotelurilor din statiune si parcuri de distractie pentru turisti pentru ca Sangeorz-Bai sa nu ramana o statiune a pensionarilor.
Contactat in legatura cu acest subiect, primarul orasului, Roland Venig, a declarat ca autoritatile fac tot ce pot in limita bugetului disponibil sa modernizeze statiunea. Insa, intrucat majoritatea hotelurilor sunt private, investitiile trebuie sa fie apanajul proprietarilor.
Statiunea Sangeorz-Bai este recunoscuta pentru calitatea apelor minerale de aici care au proprietati identice cu cele din Carlo-Vivary (Cehia) sau Vichy-Chomel (Franta). Cunoscute sub denumirea de „Hebe”, aceste ape sunt cele mai bogate in calciu din sud estul Europei.

Cele mai citite

CSM: Gradul de ocupare al posturilor de magistrați a crescut

Instituția subliniază că reducerea deficitului de magistrați și suplimentarea posturilor de personal auxiliar din instanțe și Parchete reprezintă priorități strategice Consiliul Superior al Magistraturii a...

Maia Sandu a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru situația din sectorul energetic

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) care va avea loc marți, 14 ianuarie, pentru a...

Rusia și războiul său hibrid din Europa, inclusiv în România

O investigație a publicației germane „Die Zeit” a documentat cel puțin 50 de cazuri de spionaj, sabotaj, atacuri cibernetice și alte acțiuni ostile în...
Ultima oră
Pe aceeași temă