16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCampanie pentru depistarea cancerului de piele

Campanie pentru depistarea cancerului de piele

Zeci de constănţeni au fost consultaţi, ieri, în cadrul unei campanii iniţiate la nivel naţional de către Societatea Română de Dermatologie, cu scopul depistării precoce a cancerului de piele.

Pentru că numărul cazurilor de cancer de piele a crescut simţitor în ultimii ani, medicii au decis ca măcar o dată pe an să organizeze astfel de campanii de depistare şi prevenire a leziunilor cutanate. În această zi, a declarat şeful Clinicii de Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Gheorghe Nicola, medicii din toată ţara oferă consultaţii gratuite pentru afecţiuni tumorale cutanate, pentru depistarea cancerelor cutanate, a precancerozelor cutanate, dar şi a acelor leziuni care apar pe suprafaţa pielii şi care, dacă sunt neglijate, se pot transforma în cancere cutanate veritabile.

„Mă refer la depistarea melanomului, a carcinoamelor cutanate, leziuni care sunt tratabile, dacă sunt descopeite la timp. În afara leziunilor cutanate neoplazice, ne-am propus să depistăm şi acele precanceroze şi, desigur, examinarea aluniţelor care apar pe piele, în număr variabil. Aceste leziuni sunt benigne, dar dacă sunt expuse la soare, se pot transforma în neoplazii, aşa că trebuie protejate de soare, atât prin intermediul articolelor de vestimentaţie, cât şi prin fotoprotecţie cu produse cosmetice”, a precizat dr. Nicola.

În cadrul campaniei de anul trecut, a mai spus el, au fost consultate numeroase persoane, o parte dintre acestea fiind diagnosticate cu melanom, considerată cea mai gravă formă de cancer de piele, iar alţii cu diverse forme de cancer cutanat. Unul dintre motivele pentru care apare cancerul de piele este expunerea îndelungată şi neprotejată la soare. Acesta este şi motivul pentru care persoanele care au multe aluniţe pe corp trebuie să se prezinte la medic pentru consulturi periodice.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă