16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBoc către constructori: Terminaţi centura Sibiului

Boc către constructori: Terminaţi centura Sibiului

Centura Sibiului este un tronson de drum despre care toată lumea ştie când a început, dar nimeni nu se ştie când va fi terminat. Ieri, premierul Emil Boc a descălecat din nou pe centura Sibiului şi a lansat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor: ultima lună din acest an. Constructorii au încuviinţat cu jumătate de gură şi au încercat să explice timid că şi în 2011 vor lucra la centură, chiar dacă ea va fi deschisă traficului.

Promisiunile lui Boc

„Eu le-am spus colegilor mei că vin aici cu o singură condiţie: dacă prin ceea ce fac, îi asigurăm pe sibieni că din decembrie scapă de coşmarul traficului greu şi că nu vor mai fi nevoiţi să suporte toate maşinile care trec dintr-o parte în alta a ţării prin Sibiu De aceea, sunt astăzi aici, pentru ca să-i asigur pe sibieni că ce le-am propus se va realiza. Am convingerea că şi firmele au recepţionat acest mesaj şi, împreună cu Ministerul Transporturilor, acest lucru îl vor realiza şi practic sibienii să-şi facă poze cu traficul greu prin Sibiu, pentru că nu îl vor mai avea pentru o perioadă foarte lungă de aici înainte”, a declarat Emil Boc.

Însoţit de trei parlamentari PD-L, Ion Ariton, Raluca Turcan şi Cornel Ştirbeţ, precum şi de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, premierul a parcurs cea mai mare parte a centurii cu maşina. „Veţi vedea o creştere economică datorată centurii ocolitoare. Vor fi multe companii care îşi vor derula afacerile în apropierea centurii”, a mai spus Boc. Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, în acest moment, întreg Coridorul 4 Pan-European, Nădlac-Arad-Deva-Orăştie-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa are finanţare. Dar când va fi gata, încă nu ştie. Cel mai delicat tronson, Sibiu-Piteşti, va fi dat în concesiune unei firme private, care va lucra cel puţin patru ani până la finalizare.

Firma prefectului, implicată în proiect

Premierul nu s-a arătat deranjat de faptul că una dintre firmele care lucrează în subcontractare pe şantierul centurii aparţine prefectului de Sibiu, Constantin Trihenea, fost membru PD-L. „Toţi cei care sunt abilitaţi de lege, să verifice legalitatea acestor contracte, iar dacă există probleme, să le trimită acolo unde este locul, în instanţă. Nu am cunoştinţă despre ilegalităţi. Toţi cei care aveţi cunoştinţe depre ilegalităţi, indiferent despre cine este vorba v-aş ruga să le sesizaţi direct parhetului şi celor abilitaţi”, a declarat primul ministru Emil Boc. Firma Conelt, unde Trihenea este acţionar 100%, execută lucrări de relocare de utilităţi.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă