16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBloc ANL din Resita, plin de igrasie la trei saptamani dupa inaugurare

Bloc ANL din Resita, plin de igrasie la trei saptamani dupa inaugurare

Blocul ANL receptionat acum trei saptamani la Resita are deja igrasie, podele umflate si usi care nu se inchid. Pe langa faptul ca nu au apa rece, apa calda, gaz metan sau tomberoane de gunoi, cele 38 de familii din noul bloc ANL dat in folosinta saptamana trecuta la Resita, nu mai au de joi nici macar energie electrica. Proaspetii locuitori i-au atribuit blocului numele de ,,Pestera Moderna”. Podelele laminate au inceput sa se umfle iar usile, se inchid foarte greu sau nu se inchid deloc. La toate acestea se adauga si subsolul care deja s-a umplut cu apa.
In urma cu trei saptamani, cand s-au mutat in cladire, locatarii erau in culmea extazului. Atunci, unul dintre membrii comisiei se arata de-a dreptul incantat de calitatea lucrarilor. La receptie au fost prezenti primarul, viceprimarii si beneficiarii. Cel mai deranjant este faptul ca de joi, executantul lucrarilor S.C. „Consproiect” Resita, si-a anulat bransamentele la energia electrica, acest lucru insemnand de fapt ca locatarii au ramas fara energie electrica. La randul lor, cei de la „Electrica” refuza sa branseze blocul la retea deoarece proaspetii locatari nu s-au constituit in Asociatie de Proprietari pentru a exista in acest fel o forma juridica cu care „Electrica” sa poata incheia contractul de furnizare, iar de aici mai departe sa realizeze bransamentul cu fiecare abonat in parte. La o privire mai atenta, se poate observa usor ca executantul lucrarilor a fost foarte econom in ceea priveste accesoriile. Astfel, lipsesc o serie de robineti de la calorifere, suruburi, prize si intrerupatoare. Cu toate ca in proiect blocul are trecuta dotarea cu centrala termica, aceasta nu a fost inca montata.
Viceprimarul Tiberiu Padurean a spus ca situatia este cunoscuta, ca sunt oarecare deficiente din constructie, dar ca blocul este in garantie si toate acestea se vor remedia. Reprezentantii firmei constructoare au spus ca la banii care s-au platit pentru executie nu puteau sa ofere „conditii de farmacie”, iar igrasia apare fiindca locatarii nu aerisesc camerele. Mai mult chiar, la ANL Bucuresti exista suma de peste doua miliarde de lei, bani ce se constituie ca si garantie. Patronul „Consproiect”, Gheorghe Filipescu, a spus ca „la data cand s-a predat blocul locatarilor in subsol se putea circula in papucii de casa, iar apa a inundat subsolul fiindca locatarii au spart tevile”.
Locatarii s-au intalnit ieri cu reprezentati ai constructorului si ai Primariei. In urma discutiilor, Primaria a decis ca de azi, blocul ANL sa primeasca energie electrica prin intermediul unui subcontract intre institutie si „Electrica”.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă