21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialBarometru economic banatean

Barometru economic banatean

l Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Timis a semnat, in urma cu cateva zile, patru contracte care au ca obiect derularea proiectelor finantate prin Biroul Sapard V Vest. Cele patru proiecte preluate de primarii din Varias, Racovita, Dumbrava si Balint au o valoare totala de aproape 130 de miliarde lei vechi.
In Timis se mai afla in derulare alte trei proiecte Sapard, la Lenauheim, Ghiroda si Costei, suma totala pe cele sapte proiecte fiind de 235 miliarde lei vechi. Directorul Centrului de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Liviu Picior, a precizat ca la Dumbrava si la Balint se vor finanta lucrarile la drumuri, la Racovita se va construi un pod de beton armat peste raul Timis, estimat la 35 de miliarde lei, iar la Varias si satele apartinatoare se va extinde reteaua de apa si canalizare pe 42 de kilometri.
Pana la finele anului, trebuie finalizate si proiectele incepute, care vizeaza retelele de apa si canalizare, dar si modernizarea statiei de epurare din Costei.
l „Aquatim” Timisoara, regia municipala de apa si canal, a aniversat trei ani de asistenta tehnica si consultanta pentru programul ISPA privind reabilitarea tehnologiei de epurare a apei reziduale si imbunatatirea canalizarii pentru populatia orasului de pe Bega. Prin acest program, „Aquatim” beneficiaza de finantari in valoare de 45 milioane de euro, dintre care 70 la suta sunt fonduri europene nerambursabile.
Programul urmareste modernizarea infrastructurii de mediu, respectiv construirea unei tehnologii noi la statia de epurare a orasului, dar si extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare in sase cartiere din Timisoara.
l Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timisoara a preluat presedentia Camerelor de Comert si Industrie din Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT). Evenimentul a avut loc in 9 august, in urma preluarii presedentiei DKMT de catre Consiliul Judetean Timis.
Ceremonia a avut loc in prezenta Consulului General al Serbiei la Timisoara, Milos Uscebrka, si a presedintilor Camerelor de Comert din Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Cu acest prilej, presedintele CCIA Timisoara, Georgica Cornu, a propus revizuirea strategiei DKMT prin colaborarea dintre camerele de comert si industrie si acei specialisti care au elaborat strategia de dezvoltare a a Euroregiunii.
Presedintele CCIA Arad, Nicolae Bacanu, a propus studierea posibilitatii de organizare a topului firmelor din euroregiune.

Cele mai citite

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Protocol pentru siguranța bolnavilor

Bolnavii sau aparţinătorii vor putea semnala atunci când rezultatele analizelor sau investigațiilor medicale nu sunt corecte  RENAR, singurul organism de acreditare recunoscut la nivel european şi...

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă