15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAmenintari cu moartea la adresa unui judecator din Targu-Mures

Amenintari cu moartea la adresa unui judecator din Targu-Mures

Un judecator din Targu-Mures a fost terorizat mai bine de o luna cu telefoane si scrisori de amenintare anonime.
„Vezi cum judeci ca vei muri”, „Chiar daca ti-ai luat locuinta in Brasov, de razbunarea mea nu vei scapa!”, „Cum vrei sa te omor, cu toporul sau cu cutitul?” sau „Te omor joi”, sunt doar cateva dintre mesajele scrise cu litere decupate din ziare care au ajuns la adresa magistratului Klara Ceapa.
Sesizati de judecatorul care a inceput sa isi puna serioase probleme in legatura cu siguranta sa fizica, oamenii legii au pus sub observatie locuinta acesteia, in ancheta fiind angrenate si echipe ale SRI. „Ne gandeam ca autorul e un psihopat si un inculpat”, a afirmat seful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures, procurorul Dan Petru.
Magistratul a spus ca exista mai multe dovezi potrivit carora autorul mesajelor de amenintare lansate la adresa Klarei Ceapa ar fi tot un judecator. Dan Petru sustine ca acesta din urma ar fi recunoscut ca este autorul mesajelor de amenintare.
Dosarul, care a fost instrumentat de procurori pana la depistarea autorului scrisorilor de amenintare, a fost inaintat acum Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care urmeaza sa stabileasca vinovatii in aceasta cauza.
Daca va fi gasit vinovat, judecatorul care sta la baza amenintarilor risca pana la 7 ani de inchisoare pentru ultraj.
Intre timp, magistratul Klara Ceapa a obtinut transferul la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă