4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialVerdict definitiv: Dan Voiculescu a fฤƒcut poliลฃie politicฤƒ

Verdict definitiv: Dan Voiculescu a fฤƒcut poliลฃie politicฤƒ

Dan Voiculescu a fฤƒcut poliลฃie politicฤƒ, a decis joi irevocabil Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie (ÎCCJ), care a respins recursul senatorului împotriva hotฤƒrârii din februarie 2010 a Curลฃii de Apel BucureลŸti prin care a fost menลฃinut verdictul dat de CNSAS în 2006 în acest sens.

„Curtea Supremฤƒ a decis astฤƒzi sฤƒ menลฃinฤƒ hotฤƒrârea Curลฃii de Apel în procesul pe care l-am intentat CNSAS. Este un verdict absolut incorect, care reflectฤƒ imensele presiuni exercitate asupra magistraลฃilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferฤƒ posibilitatea de a prezenta acest dosar în faลฃa unei instanลฃe europene, absolut independente, care se plaseazฤƒ în afara oricฤƒrei suspiciuni”, replicฤƒ Dan Voiculescu într-un mesaj pe blog.

Ce spun colegii din USL

Întrebat de romanialibera.ro ce mฤƒsuri va lua USL în cazul Voiculescu, preลŸedintele PSD Victor Ponta, spune cฤƒ se aflฤƒ la ChiลŸinฤƒu ลŸi nu a luat cunoลŸtinลฃฤƒ despre verdictul Înaltei Curลฃi. „Lฤƒsaลฃi-mฤƒ ลŸi pe mine sฤƒ ajung acasฤƒ în seara aceasta ลŸi voi exprima un punct de vedere pe aceastฤƒ temฤƒ.”

În urmฤƒ cu câteva zile, Ponta declara pentru Q Magazine cฤƒ „nici dacฤƒ aลŸ vrea, n-aลŸ putea sฤƒ-l exclud pe Dan Voiculescu ลŸi pe nimeni altcineva, pentru cฤƒ nu existฤƒ calitatea de membru al Uniunii Social-Liberale”.

Adriana Sฤƒftoiu considerฤƒ cฤƒ liderii PNL dau dovadฤƒ de „laลŸitate”, pentru cฤƒ aplicฤƒ standarde duble. Deputatul liberal aduce în discuลฃie precedentul Mona Muscฤƒ. „AลŸ vrea sฤƒ-l parafrazez pe domnul Crin Antonescu, din 2006, care în cazul Mona Muscฤƒ spunea cฤƒ nu e nevoie de un verdict al unei instanลฃe, cฤƒ e suficient ca Mona Muscฤƒ sฤƒ fie exclusฤƒ din PNL, un nume conspirativ ลŸi un angajament. Tot dânsul spunea atunci cฤƒ în PNL nu e loc pentru trฤƒdฤƒtori ลŸi trฤƒdaลฃi. Acum, sigur cฤƒ da, dacฤƒ decizii luate în prezent determinฤƒ liderii PNL sฤƒ spunฤƒ cฤƒ trecutul nu conteazฤƒ, nu e decât o formฤƒ de laลŸitate ลŸi atâta tot. Cred cฤƒ e de preferat sฤƒ spui cฤƒ da, trecutul conteazฤƒ, asta e, punct. Deci din punctul meu de vedere, trecutul conteazฤƒ pentru absolut oricine ลŸi cred cฤƒ niciodatฤƒ prezentul nu poate fi asumat ลŸi înลฃeles fฤƒrฤƒ sฤƒ ลฃii cont ลŸi de trecut”, explicฤƒ Sฤƒftoiu.

CNSAS nu-l reclamฤƒ pe Voiculescu la Parchet pentru fals

CNSAS nu poate sesiza procurorii în legฤƒturฤƒ cu un posibil fals în declaraลฃii comis de senatorul Dan Voiculescu, aลŸa cum a fฤƒcut-o în cazul fostului deputat Mona Muscฤƒ, întrucât ลŸi-a pierdut acest atribut odatฤƒ cu modificarea legii de funcลฃionare, dupฤƒ decizia CC datฤƒ chiar în dosarul liderului PC.

„Cazul Voiculescu este diferit de cazul Monei Muscฤƒ, sฤƒ zicem. La acel moment, legea dupฤƒ care funcลฃionam ne permitea, ba chiar ne obliga pe noi, ca instituลฃie, sฤƒ facem sesizarea la Parchet. Acum, în noua lege, aceastฤƒ prevedere nu mai existฤƒ”, au declarat pentru Mediafax surse din CNAS.

 

PreลŸedintele fondator al Partidului Conservator a fost acuzat cฤƒ a fฤƒcut poliลฃie politicฤƒ. Potrivit deciziei CNSAS, omul de afaceri ar fi fost recrutat ca informator în februarie 1970 cu numele conspirativ Mircea. AcelaลŸi document aratฤƒ cฤƒ Dan Voiculescu ar fi supravegheat ลŸi ar fi dat informaลฃii despre mai mulลฃi cetฤƒลฃeni strฤƒini, sportivi, rude sau parteneri de afaceri, iar în anul 1973 ar fi fost recrutat în reลฃeaua Directiva a III-a sub numele Felix.

Într-o postare pe blogul sฤƒu din 9 martie, Dan Voiculescu a încercat sฤƒ demonteze „mitul colaborฤƒrii” sale cu fosta Securitate ลŸi sฤƒ demonstreze cฤƒ este doar un simplu actor într-un film regizat de „ambiลฃosul domn Bฤƒsescu”. „Tot ce a mai reลฃinut justiลฃia din „mitul colaborฤƒrii” a fost cฤƒ i-am spus directorului firmei de comerลฃ exterior unde lucram cฤƒ un austriac mฤƒ presa sฤƒ fug din ลฃarฤƒ. Asadar, din „eminenลฃa cenuลŸie” a regimului, „generalul”, „colonelul”, „ofiลฃerul”, „hocheistul”, „veriลŸorul”, am ajuns doar „funcลฃionarul” care n-a vrut sa fugฤƒ. Iar când la Înalta Curte sau la CEDO se va decide cฤƒ acel episod nu are absolut nicio legaturฤƒ cu serviciul secret comunist, voi cฤƒdea definitiv în anonimat,” scrie acesta pe blog.

Dan Voiculescu spunea cฤƒ dacฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie va rezista presiunilor, va da un verdict corect.”Dacฤƒ presiunea puterii politice va învinge, voi continua imediat procesul la CEDO ลŸi mฤƒ voi asigura cฤƒ toลฃi cei care au greลŸit în acest dosar vor plฤƒti „, mai spune Voiculescu, el adฤƒugând cฤƒ în ambele cazuri va câลŸtiga ลŸi cฤƒ este decis sฤƒ recuperez „imensul prejudiciu moral” suferit.

Instanลฃa supremฤƒ a încheiat, în 17 februarie, dezbaterile în procesul în care Dan Voiculescu a contestat decizia Curลฃii de Apel BucureลŸti, potrivit cฤƒreia acesta a avut calitatea de colaborator al fostei Securitฤƒลฃi. Decizia judecฤƒtorilor Înaltei Curลฃi de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie a fost amânata pentru 10 martie.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ