20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialUn român de 19 ani, care cerea donaţii pentru o asociaţie, condamnat...

Un român de 19 ani, care cerea donaţii pentru o asociaţie, condamnat în Franţa

Un român de 19 ani, care cerea bani pentru o asociaţie regională care s-ar ocupa de copii cu handicap, surdo-muţi sau săraci, a fost condamnat, luni în Franţa, la trei luni de închisoare cu suspendare şi la 100 de ore de muncă în folosul comunităţii, informează, marţi, Le Dauphiné Libéré, citat de Mediafax.

Ionut Nicolae a fost surprins de poliţişti, în 29 decembrie, în faţa unui magazin din Saint-Alban-Leysse, în timp ce cerea bani prezentând un certificat al unei asociaţii regionale pentru copii handicapaţi, surdo-muţi şi pentru săraci.

„Ai pretins a fi surd şi mut pentru ca oamenii să-ţi facă donaţii. Sume de 10, 15 sau 20 de dolari”, i-a spus preşedintele instanţei, Anne Rego.

Asupra românului au fost găsiţi 30 de euro iar, potrivit listei pe care acesta o avea, făcuse 13 victime care nu s-au constituit parte civilă.

Tânărul, fără venituri şi locuind cu părinţii săi într-o tabără din Saint-Martin-d’Hères, a explicat luni, asistat de un translator, că este sărac şi că cerea oamenilor bani pentru el.

„Nu ştiam că acest lucru este ceva grav. Astăzi vreau să ma întorc în România”, a afirmat românul în faţa instanţei.

Ministerul Public a cerut şase luni de închisoare. Fiind recidivist, inculpatul a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare şi 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Cele mai citite

Petrolul Ploiești a transferat un internațional din Benin!

Petrolul Ploiești continuă să își întărească echipa după un început de sezon cu slăbiciuni defensive. Deși perioada de transferuri pe bani s-a încheiat, Petrolul Ploiești...

Sectoarele economice cu cele mai mari și cele mai mici salarii medii nete. Unde se câștigă cel mai bine

Sectorul energetic, IT-ul, transporturile aeriene și telecomunicațiile oferă cele mai mari salarii în România, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică. În luna...

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă