21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialŞeful pazei clubului în care a fost lovit Hardy şi alte nouă...

Şeful pazei clubului în care a fost lovit Hardy şi alte nouă persoane, audiate de procurori

Audierile continuă, sâmbătă, la Parchetul Tribunalului Giurgiu, în cazul morţii baschetbalistului Chauncey Hardy, până la ora transmiterii acestei ştiri venind la parchet zece persoane, între care şeful pazei clubului şi doi baschetbalişti români de la CSS Giurgiu.

Cele zece persoane care au venit, sâmbătă, la parchet sunt doi baschetbalişti români de la CSS Giurgiu, Gabriel Bivolaru şi Adrian Vatculescu, şeful pazei de la clubul Emotione din Giurgiu, Gigi Pena, şi şase tineri care erau în bar în timpul petrecerii la care au participat sportivii atunci când a avut loc incidentul în urma căruia a decedat Chauncey Hardy, relatează Mediafax.

Primii care au ajuns la Parchet au fost şeful pazei din local, Gigi Pena, care se afla în club în acea seară si care a apelat 112, şi colegii de echipă ai lui Hardy, Adrian Vătculescu şi Daniel Bivolaru.
Daniel Bivolaru a declarat că sportivul american nu consumase alcool, ci doar „începuse o bere”.
„Chauncey nu era tipul de om să forţeze pe cineva dacă era refuzat. Se retrăgea, înţelegea situaţia, la fel a procedat şi în seara aceea. Nu vă pot spune mai multe detalii legate de atac. Declaraţia mea se află pe masa anchetatorilor, iar aceştia îşi vor face treaba. Nu băuse alcool, doar incepuse o bere”, a declarat Daniel Bivolaru.

Potrivit unor surse judiciare, în declaraţiile date procurorilor persoanele audiate au menţionat că nu au văzut momentul în care Ionuţ Tănăsoaia l-a lovit pe Hardy şi că nu ştiu ce s-a întâmplat. De asemenea, aceştia le-au spus procurorilor că sportivul american ar fi băut mai puţin de o jumătate de doză de bere. Toţi îl descriu pe american că fiind un om distractiv, pus pe glume, sociabil şi în niciun caz un tip conflictual.

Până în prezent, medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Giurgiu, acuzaţi în mod oficial de către anchetatori pentru ucidere din culpă, nu au venit la audieri şi nu se ştie momentul în care aceştia vor fi chemaţi la parchet, în condiţiile în care procurorii au refuzat să comunice ziua în care doctorii au fost citaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au anunţat, vineri, că în acest caz vor fi audiate în totatl 60 de persoane care, potrivit fotografiilor, s-ar fi aflat în clubul din Giurgiu în noaptea în care Ionuţ Adrian Tănăsoaia l-a lovit pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care ulterior a murit.

Vineri, au fost audiate zece persoane, între care Ştefan Grecu, fiul cel mare al lui Octavian Grecu, zis „Butoane”, precum şi o adolescentă de 16 ani, fiica şefului Poliţiei Rutiere a municipiului Giurgiu, comisar Mihai Tache.

Multe dintre aceste persoane au fost reaudiate după ce au mai venit la Poliţie şi la Parchet şi zilele trecute, declarând, imediat după începerea anchetei, că nu au fost de faţă la comiterea agresiunii şi nu au văzut nimic din cele întâmplate. La sediul Parchetului a fost vineri şi adjunctul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisarul şef Ion Petraşcu, poliţistul refuzând să precizeze în ce calitate a venit la procurori.                      

Baschetbalistul american care juca la echipa CSS Giurgiu a fost găsit, în jurul orei 4.00, de un coechipier în zona ringului de dans, în stare de inconştienţă. Potrivit unor surse judiciare, un bărbat a apelat, duminică, la ora 4.15, numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa că este o persoană căzută într-o discotecă, acesta spunând că nu ştie ce s-a întâmplat, ci doar că „a căzut”.

Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, câteva ore mai târziu, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală, întrucât starea acestuia s-a agravat şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitală cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept”.

În urma controlului făcut de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu s-au stabilit deficienţe grave în îngrijirea lui Chauncey Hardy la Spitalul Judeţean din Giurgiu de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe şi de cel al Serviciului de Ambulanţă.

Spitalul Judeţean Giurgiu a fost amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile în cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

În ce priveşte conduita terapeutică şi calitatea actului medical, Raed Arafat a spus că Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor Giurgiu, care va derula propria anchetă în acest caz. De altfel, Colegiul Medicilor Giurgiu s-a autosesizat în acest caz şi a început propria verificare. Şi conducerea Spitalului Judeţean Giurgiu a dispus începerea unei anchete interne, pentru a se stabili dacă s-a respectat protocolul la Unitatea de Primiri Urgenţe în cazul lui Chauncey Hardy.

În urma autopsiei s-a stabilit că moartea sportivului a fost violentă, produsă în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute. Decesul lui Hardy a survenit unui traumatism cranio-cerebral soldat cu hemoragie masivă şi fractură de craniu. Alte cauze antecedente sunt contuzie şi dilacerare cerebrală (ruptura substanţei cerebrale). La necropsie nu au fost identificate suferinţe vechi care ar fi putut modifica starea de sănătate a baschetbalistului american.

Managerul echipei de baschet CSS Giurgiu, Smărăndiţa Iliescu, declara că baschetbalistul american Hardy Chauncey a primit un pumn în gură şi o sticlă în cap în timp ce se afla în club, apoi a fost lovit în cap cu picioarele de mai mulţi tineri, inclusiv fete „de la care a pornit scandalul”.

Procurorul general a dispus verificări la Parchetul Judecătoriei Giurgiu, privind cauzele care au ca obiect infracţiuni săvârşite cu violenţă. Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi prim-procurorul Parchetului Tribunalului Giurgiu au fost desemnaţi să facă verificări la unitatea de parchet.

Verificările au fost dispuse „ca urmare a suspiciunilor vehiculate în mass-media referitoare la modul de soluţionare a unor dosare în care au fost implicate persoane suspectate că ar avea legătură cu cazul sportivului de la CSS Giurgiu decedat duminică”, potrivit Ministerului Public. Şi conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la modul în care au fost făcute cercetările în cazul baschetbalistului Chauncey Hardy, anchetat vizând inclusiv modul în care s-a realizat comunicarea publică a cazului.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia ar fi un apropiat al lui Florin Grecu, unul dintre fiii liderului grupării „Butoane”, agresorul sportivului postând, pe Facebook, şi o fotografie alături de Florin Grecu, scrie prosport.ro. În noaptea scandalului, în discotecă a fost şi unul dintre băieţii lui „Butoane”, el fiind audiat de poliţişti în acest caz. Acesta a spus însă că Ionuţ Tănăsoaia, cunoscut ca „Gypsy”, nu avea legături cu „Butoane”.

Cele mai citite

Ministerul Economiei introduce noi reguli stricte pentru monitorizarea ajutoarelor de stat în sectorul industrial

Ordinul nr. 2.887 din 9 septembrie 2024, semnat de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, introduce noi măsuri pentru monitorizarea strictă a ajutoarelor...

Risc de sănătate publică în județele calamitate

Medicii infecționiști atrag atenția asupra îmbolnăvirii populației, din cauza contaminării apei Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat că localnicii din zonele afectate de inundații sunt...

Copil în vârstă de patru ani, snopit în bătaie de un vecin. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani, din municipiul Adjud, a ajuns la spital în stare gravă, marţi, după ce a fost bătut de un bărbat...
Ultima oră
Pe aceeași temă