15.4 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPrigoană: E o pură speculaţie implicarea Rosal în scandalul reţinerii primarului Clujului

Prigoană: E o pură speculaţie implicarea Rosal în scandalul reţinerii primarului Clujului

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, joi, că este o „pură speculaţie” implicarea firmei sale de salubritate, Rosal, în scandalul reţinerii primarului Clujului, arătând că firma a fost blocată doi ani în instanţă şi că majoritatea contractelor obţinute au fost în justiţie, nu prin licitaţii, scrie Mediafax.

„Firma mea operează de foarte mulţi ani în Cluj. Noi am avut nişte probleme la Cluj, de exemplu, am fost blocaţi doi ani de zile în instanţă şi toate contractele pe care le-a obţinut firma Rosal, majoritatea lor pe teritoriul României, au fost obţinute în instanţă, nu în licitaţiile publice. Au fost contestări şi obţinute în instanţă, inclusiv la Cluj, unde am stat doi ani cu investiţiile pe dreapta”, a precizat Prigoană.

El a mai spus că este surprins că a văzut că în acest caz este implicat un administrator al unei firme germane.

„Ştiţi, ei vin la noi şi ne spun cu corupţia din România, ei fiind corupătorii de fapt. Dacă se confirmă chestia aceasta, este foarte rău ce au făcut. Au început francezii să ne fure salamul, nemţii cu şpăgile. E în neregulă ce se întâmplă dacă se confirmă”, a adăuat Prigoană.

El a arătat că, totuşi, crede că nu se va confirma nimic şi vor fi pure speculaţii.

Firma Brantner-Vereş a obţinut în iulie 2009 contractul de concesionare a salubrităţii unuia dintre cele două sectoare în care a fost împărţit municipiul Cluj-Napoca. Celălalt sector este gestionat de SC Rosal SA.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie.

Miercuri, înainte de emiterea ordonanţei de reţinere pe numele primarului, au avut loc mai multe percheziţii la locuinţa acestuia, la sediul Primăriei, dar şi la cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Cele mai citite

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...

Inteligența artificială de pe Apple va fi disponibilă în mai multe limbi

Apple a anunțat că va extinde numărul limbilor suportate de inteligență artificială, Apple Intelligence, începând cu anul viitor. Inteligența artificială de pe Apple va fi...

Israelul ar fi propus un acord pentru eliberarea tuturor ostaticilor la schimb cu o ieșire pentru Yahya Sinwar

Media israeliene au relatat joi că Israelul ar fi propus un acord ce prevede eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza în schimbul unei ieşiri...
Ultima oră
Pe aceeași temă