16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInspector şef, reţinut pentru luare de mită

Inspector şef, reţinut pentru luare de mită

Procurorii DNA l-au reţinut astăzi pentru luare de mită pe inspectorul şef Carmen Gheorghe, din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspectoratul Teritorial Braşov.

În perioada 2010 – 22 iunie 2011, inculpatul Camen Gheorghe, în calitate de inspector şef în cadrul ISCIR a pretins şi primit, în trei rânduri, de la un director a unei  societăţi care organiza cursuri de formare profesională în meseriile de stivuitorist şi macaragiu 5.375 lei, pentru a-i semna avizul de deschidere a cursurilor respective.

Camen Gheorghe a pretins iniţial un procentaj de 10% din valoarea contractului încheiat cu fiecare cursant şi a primit sumele de 875 lei pentru avizarea cursului din anul 2010 şi 1.500 lei pentru cursul deschis la data de 10 ianuarie 2011, se arată într-un comunicat DNA.

Pentru următorul curs organizat de  aceasă firmă în luna mai 2011, inculpatul  a condiţionat acordarea avizului de deschidere de predarea sumei de 100 lei pentru fiecare participant, solicitare acceptată de denunţător. În aceste condiţii, Camen Gheorghe a emis avizul înainte de împlinirea termenului impus de lege, iar la data de 30 mai 2011 a participat la deschiderea de curs, ocazie cu care a primit de la denunţător suma de 1.000 lei. Restul banilor urma să îi primească  până la examinarea finală a cursanţilor.

La data de 22 iunie 2011, Camen Gheorghe a primit de la denunţător suma de 2.000 lei (mai mare decât cea pretinsă iniţial pentru cursul în desfăşurare), fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie. Ei  au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 23 iunie 2011, inculpatul este prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă