21 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 15 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFost ลŸef ANITP PiteลŸti, judecat pentru favorizarea unui acuzat รฎn cazul fraudฤƒrii...

Fost ลŸef ANITP PiteลŸti, judecat pentru favorizarea unui acuzat รฎn cazul fraudฤƒrii concursurilor MApN

Constantin Nitฤƒ, fostul coordonator regional al Agenลฃiei Naลฃionale împotriva Traficului de Persoane – PiteลŸti, a fost trimis în judecatฤƒ de procurorii DNA, care îl acuzฤƒ de favorizarea lui Vasile Belciug, fost ลŸef al Garnizoanei PiteลŸti, judecat în dosarul privind fraudarea unor concursuri în MApN.

Procurorii Direcลฃiei Naลฃionale Aanticorupลฃie – Serviciul teritorial PiteลŸti îl acuzฤƒ pe comisarul ลŸef Constantin Nitฤƒ de favorizarea infractorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 20 octombrie 2010, comisarul ลŸef Constantin Nitฤƒ, în calitate de coordonator regional al Agenลฃiei Naลฃionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional PiteลŸti, a fฤƒcut mai multe demersuri pentru ca Vasile Belciug, fost comandant al Garnizoanei PiteลŸti, sฤƒ beneficieze de o situaลฃie juridicฤƒ mai favorabilฤƒ în dosarul penal în care era cercetat.

Vasile Belciug a fost trimis în judecatฤƒ în luna mai, împreunฤƒ cu Ioan Gฤƒlan ลŸi Marius-Ioan Zฤƒgrean.

„Belciug Vasile, fost comandant al U.M. 01261 PiteลŸti, a fost trimis în judecatฤƒ pentru mai multe infracลฃiuni de corupลฃie în legฤƒturฤƒ cu fraudarea unor concursuri organizate de Ministerul Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale (MApN) pentru ocuparea posturilor vacanลฃe de militari ลŸi subofiลฃeri. La intervenลฃia lui Belciug, li s-au pus la dispoziลฃie candidaลฃilor grilele de rฤƒspuns la examenul susลฃinut. Printre candidaลฃii susลฃinuลฃi de Vasile Belciug se aflฤƒ ลŸi Zฤƒgrean Marius-Ioan care a beneficiat de intervenลฃia acestuia la solicitarea lui Gฤƒlan Ioan. În acest scop, Zฤƒgrean Marius-Ioan i-a dat lui Belciug, prin intermediul lui Ioan Gฤƒlan, suma de 5.500 de lei, consecinลฃa fiind aceea cฤƒ, în cursul lunii august 2010, Zฤƒgrean Marius-Ioan a câลŸtigat concursul de subofiลฃer la o unitate militarฤƒ din Vâlcea”, se aratฤƒ în comunicatul DNA.

Potrivit aceleiaลŸi surse, pe parcursul cercetฤƒrii lui Vasile Belciug de cฤƒtre procurorii Secลฃiei de combatere a infracลฃiunilor de corupลฃie sฤƒvârลŸite de militari, Constantin Niลฃฤƒ l-a determinat pe Ioan Gฤƒlan sฤƒ nu se prezinte la audieri ลŸi, la rândul sฤƒu, sฤƒ îi cearฤƒ lui Marius-Ioan Zฤƒgrean sฤƒ nu se prezinte la audieri sau sฤƒ facฤƒ declaraลฃii mincinoase în cazul în care va fi audiat ลŸi sฤƒ efectueze convorbiri telefonice care sฤƒ nu poatฤƒ fi interceptate de organele de cercetare penalฤƒ.

„De asemenea, Constantin Niลฃฤƒ i-a cerut lui Ioan Gฤƒlan ca, atât el, cât ลŸi Marius-Ioan Zฤƒgrean, sฤƒ îl informeze pe Vasile Belciug cu privire la declaraลฃiile date în faลฃa anchetatorilor”, se mai aratฤƒ în comunicatul DNA.

Dosarul în care Constantin Nitฤƒ este acuzat de favorizarea lui Vasile Belciug va fi judecat de magistraลฃii Tribunalului ArgeลŸ.

În 12 noiembrie 2010, printr-un ordin al ministrului Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale, colonelul Vasile Belciug a fost schimbat din funcลฃiile de ลŸef al Garnizoanei PiteลŸti ลŸi comandant al ลžcolii de Aplicaลฃie pentru Unitฤƒลฃi de Luptฤƒ „Mihai Viteazul” PiteลŸti.

Cele mai citite

Tรขnฤƒrฤƒ de 15 ani gฤƒsitฤƒ decedatฤƒ รฎn locuinศ›ฤƒ, dupฤƒ o provocare primitฤƒ pe platforma TikTok

O tรขnฤƒrฤƒ de 15 ani din comuna Dor Mฤƒrunt, judeศ›ul Cฤƒlฤƒraศ™i, a fost gฤƒsitฤƒ fฤƒrฤƒ viaศ›ฤƒ รฎn propria locuinศ›ฤƒ, dupฤƒ ce ar fi รฎncercat...

BMW cere Europei sฤƒ revizuiascฤƒ planul de interzicere a motoarelor pe combustie pรขnฤƒ รฎn 2035

Europa ar trebui sฤƒ renunศ›e la planul de a interzice vรขnzarea de autoturisme noi cu motoare pe combustie din 2035, susศ›ine Oliver Zipse, directorul...

Elev de 12 ani adus de pฤƒrinศ›i la spital, dupฤƒ un incident petrecut la ศ™coalฤƒ

Un incident grav a declanศ™at o anchetฤƒ la o ศ™coalฤƒ din oraศ™ul Sฤƒveni, judeศ›ul Botoศ™ani, dupฤƒ ce un elev de 12 ani a ajuns...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ