16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul SUA la Bucureşti: Sunt îngrijorat de imunitatea parlamentară excesivă şi de...

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Sunt îngrijorat de imunitatea parlamentară excesivă şi de riscul de prescriere a faptelor de corupţie

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat pentru Mediafax că SUA împărtăşesc îngrijorările CE legate de imunitatea parlamentară excesivă şi de faptul că prescripţia poate interveni şi după ce judecarea faptelor a început.

Ambasadorul a făcut aceste precizări după publicarea raportului asupra Justiţiei din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare activat în momentul integrării în Uniunea Europeană.

„Guvernul şi în special Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Codruta Kovesi, au merite pentru aceste realizări semnificative. Îi aplaudăm pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, şi echipa sa devotată de procurori pentru campania lor continuă împotriva corupţiei, şi tot astfel salutăm şi alte instituţii şi indivizi curajoşi care muncesc pentru consolidarea statului de drept în România”, a declarat Mark Gitenstein.

Ambasadorul subliniază comentariile din raport referitoare la necesitatea unor procedueri eficiente privind confiscarea bunurilor. „Acesta este un domeniu în care am asistat Guvernul român în trecut şi suntem pregătiţi să facem la fel şi în viitor. Sunt optimist pe baza declaraţiilor opoziţiei că acum se pare că va apărea o iniţiativă a ambelor părţi privind confiscarea bunurilor”, a mai spus oficialul american.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă