16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAdrian Mititelu: "Sandu să respecte legea, nu regulamentele făcute de el!"

Adrian Mititelu: „Sandu să respecte legea, nu regulamentele făcute de el!”

UPDATE 15.40

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în legătură cu corupţia din fotbal, informează ProSport.

„Nu le-am spus lucruri spectaculoase. Nici nu aveam ce. Am adus nişte documente de care era nevoie la dosar şi să vedem ce se întâmplă. Am impresia că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu sunt chiar aşa de vinovaţi.

Am văzut în birou, aici, la DNA, că domnul Sandu Mircea respectă regulamentele şi statutele. Păi, domnule Sandu Mircea, întâi de toate trebuie respectată legea. Nu regulamentele pe care le faci dumneata. Asta e culmea! Respecţi ce faci dumneata”, a declarat Mititelu.

………..

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în legătură cu un dosar de corupţie în fotbal, informează Mediafax.

DNA investighează în prezent al doilea caz major de corupţie din arbitrajul românesc, în care este implicat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram. Acesta a fost arestat, duminică, de o instanţă a Tribunalului Bucureşti. Mandat de arestare preventivă a primit şi omul de afaceri Sorin Ţerbea.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş – Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.
„În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan”, a informat, DNA.

Pe de altă parte, la 15 septembrie, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat la sediul DNA în urma unei plângeri făcute de patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. Dragomir a menţionat că plângerea a fost făcută şi împotriva preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, la 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv al FRF a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Universitatea Craiova a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finanţatorul Adrian Mititelu este în conflict cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu alţi oameni de fotbal. Mititelu a deschis mai multe acţiuni în instanţă, contestând unele decizii ale comisiilor FRF şi LPF luate în defavoarea clubului său. Totodată, Mititelu susţine că a depus plângeri la Parchet şi la DNA împotriva unor oameni de fotbal, pe care îi acuză de constituire în „grup infracţional” în scopul controlării fotbalului românesc.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă