16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAdjunctul Poliţiei Neptun, reţinut pentru taxe de protecţie

Adjunctul Poliţiei Neptun, reţinut pentru taxe de protecţie

Procurorii au retinut 7 membrii ai clanului Beinur, intre care se afla si adjunctul sefului politiei Neptun, Cristinel Nitoi. Acuzatia principala este de obligarea unor oameni de faceri de pe litoral sa plateasca taxe de protectie in cuantum de 15.000 de euro cu ajutorul Politiei locale si a unor functionari ai Primariei Mangalia.

Taxa de protectie=15.000 de euro

Parchetul General i-a retinut pe comisarul sef Cristinel Nitoi, adjunctul sefului Politiei Neptun, pe Nuredin Beinur, pe fratele acestuia, Erchin,si pe locotenetii clanului: Mannix Padure, Nelu Balaban, Valentin Popa si Ovidiu Pop. Ei sunt acuzati de şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Surse judiciare sustin ca exista interceptari potrivit carora Nuredin Beinur, care controla mare parte a litoralului romanesc, l-a santajat si i-a cerut taxa de protectie de 15.000 de euro lui Marian Mocea, controversat om dde afaceri, fost partener al lui Beinur. Monitorizarea a fost facuta de SRI si de Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, iar instrumentarea dosarului a fost facuta direct de IGPR sub supravegherea Parcgetului General, fara a implica politia locala. Echipe ample de anchetatori au descins marti in mai multe locatii din
Constanta, Neptun, Mangalia, Bucuresti, Ilfov si sibiu, au facut perchezitii, au ridicat probe si au retinut 13 membrii ai clanului Beinur, pe care i-au adus la Bucuresti pentru audieri la Parchetul General. Cei sapte retinuti asta noapte vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti pentru a se obtine mandate de arestare pentru 29 de zile. Competenta Curtii de apel este atrasa de retinerea comsarului sef Cristinel Nitoi.

Mod de actiune : Politistii corupti faceau dosare penale si dadeau amenzi

Beinur santaja cu ajutorul adjunctului sefului politiei Neptun, Cristinel Nitoi si a sefei politiei rutiere Mangalia, Gabriela Iacob, precum si cu ajutorul unor inspectori din cadrul Primariei Mangalia. Daca cel santajat refuza sa plateasca taxa de protectie, veneau pe capul lui politisti care dadeau amenzi sau deschideau dosare penale. Inspectorii din Primarie ar fi avut „misiunea” de a descoperi sau uneori inventa ilegalitati pentru a da amenzi si a desfiinta afacerile concurentilor lui Beinur.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă