12 C
București
miercuri, 8 ianuarie 2025
AcasăSpecial15 actuali şi foşti parlamentari cercetaţi penal pentru conflict de interese. Vezi...

15 actuali şi foşti parlamentari cercetaţi penal pentru conflict de interese. Vezi lista completă a parlamentarilor învinuiţi

Daniel Morar, procuror general interimar,  a infirmat neinceperea urmaririi penale pentru 15 fosti si actuali parlamentari pentru conflict de interese, confirma surse judiciare pentru Romania Libera. Acest lucru inseamnă că cei 15 vor fi cercetaţi penal.

Intre cei care au fost anuntati ca sunt învinuiţi pentru conflict de interese este şi Mate Andras- Levente, deputat UDMR, care  a confirmat informatia pentru presa clujeana.

Parlamentarii si fostii parlamentari  sunt acuzaţi că şi-au angajat rudele la cabinetele de parlamentari, deşi legea interzice. Unora dintre cei 15 li s-a adus la cunostintă că sunt urmăriţi penal, altora deocamdată nu, motiv pentru care Parchetul nu va confirma oficial informaţia decât pentru cei care au fost înştiinţaţi; aşa prevede procedura penală.

Lista COMPLETA a parlamentarilor cercetati penal pentru conflict de interese

Parlamentarii cercetati penal pentru conflict de interese sunt: Anghel Stanciu (deputat PSD), Stelică Iacob Strugaru (deputat PDL), Oana Niculescu-Mizil (deputat PSD), Sonia-Maria Drăghici (deputat PSD), Mihai Radan (deputat, reprezentantul croaţilor), Longher Ghervazen (deputat minorităţi), Peto Maria Csilla (deputat UDMR), Pal Arpad (deputat UDMR), Florin Pâslaru (deputat PSD), Vasile Gliga (deputat PSD), Cindrea Ioan (PSD), Kerekes Karoly (UDMR), Lazăr Sorin Constantin (senator PSD), Marian Neacşu (deputat PSD), Mate Andras Levente (deputat UDMR).

Există şi alţi parlamentari cercetaţi pentru conflict de interese, cum este cazul fostului senator PNL Mircea Diaconu, dar conţinutul infracţiunii pentru care este cercetat îl reprezintă faptul că i-a atribuit, in calitate de director de teatru, contracte soţiei sale.

Lotul actual de 15 de  foşti şi actuali parlamentari este cercetat penal strict  pentru că şi-au angajat rudele la cabinetele lor de parlamentar, deşi legea interzice.

Sesizarea Parchetului a fost facuta de Agentia Nationala de Integritate.

Biroul de presă al Parchetului General ne-a transmis un comunicat prin care a confirmat doar că s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul MÁTÉ ANDRÁS-LEVENTE (deputat în Parlamentul României) sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de conflict de interese, deoarece acesta a făcut publică ştirea .

Potrivit Parchetului, din rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii au reţinut ca situaţie de fapt că, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului MÁTÉ ANDRÁS-LEVENTE, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16.03.2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către acesta.

În baza contractului de muncă astfel încheiat, soţia deputatului MÁTÉ ADRÁS-LEVENTE a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei, precizează procurorii.

Cele mai citite

Incendiile din California forțează evacuarea a peste 100.000 de persoane

Locuitorii din zonele afectate de incendiile masive din California, SUA, au primit ordine de evacuare, în contextul extinderii rapide a flăcărilor. Potrivit oficialilor din Angeles...

Cum te poți asigura opțional la sănătate în 2025 dacă nu ai venituri fiscalizate

Persoanele care nu au venituri fiscalizate și care nu beneficiază de exceptarea de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pot opta...

Mikel Arteta dă vina pe minge pentru înfrângerea Arsenalului cu Newcastle: „Este înșelătoare”

Antrenorul spaniol al lui Arsenal a invocat caracteristicile mingii utilizate în Cupa Ligii pentru justificarea înfrângerii cu 0-2 în fața lui Newcastle. Arsenal a pierdut...
Ultima oră
Pe aceeași temă