19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin: Rusofobia este contraproductivă, dar nu va dura o veșnicie

Vladimir Putin: Rusofobia este contraproductivă, dar nu va dura o veșnicie

Președintele rus Vladimir Putin susține că „rusofobia” este contraproductivă, dar că „nu va dura o veșnicie”. În opinia sa, acest curent este legat de emergența unei lumi multipolare, informează Agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o intervenție la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, Putin a afirmat că „rusofobia” este legată de eforturile Rusiei, care nu sunt pe placul unora, astfel că impun Moscovei „restricții economice, al căror efect este absolut nul".

Totodată, Vladimir Putin a precizat că elementele scutului antirachetă al SUA care sunt instalate în Alaska și Coreea de Sud reprezintă o provocare pentru Rusia, care este obligată să răspundă prin dezvoltarea propriilor forțe militare în regiune. În acest context, liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia nu poate sta nepăsătoare, să privească la modul în care alții își sporesc capacitățile militare la granițele sale din Europa și din Orientul Îndepărtat.

În același timp, Vladimir Putin a respins speculațiile conform cărora guvernul rus a angajat hackeri pentru a influența alegeri din alte țări. Au existat acuzații în trecut că Rusia s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice în timpul alegerilor prezidențiale din SUA, anul trecut, și din Franța, în acest an, reamintește DPA.

„Rusia nu folosește hackeri pentru astfel de scopuri. Dimpotrivă, încercăm să combatem acest lucru", a declarat liderul de la Kremlin în cadrul aceluiași forum.

Putin a negat că hackeri ai guvernului rus ar putea încerca să influențeze alegerile parlamentare din septembrie din Germania. El a mai spus că nu are nicio preferință în aceste alegeri în care se vor duela pentru postul de cancelar conservatoarea Angela Merkel și socialistul Martin Schulz.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă