4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTrump și Erdogan au discutat telefonic despre stabilitatea securităţii din regiune

Trump și Erdogan au discutat telefonic despre stabilitatea securităţii din regiune

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut o conversaţie telefonică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în care au dezbătut cooperarea dintre cele două țări în vederea "creșterii securității regionale", a anunțat Casa Albă, potrivit Agerpres.

Trump a subliniat "angajamentul comun al Statelor Unite și al Turciei de colaborare pentru a spori stabilitatea regională", indică președinția americană într-un scurt comunicat, fără alte precizări.

AFP notează că această conversație telefonică a avut loc într-un context de deteriorare a relațiilor dintre Washington și Ankara, în special după decizia americană de a înarma milițiile kurde siriene, pe care Turcia le consideră "teroriste", pentru a lupta contra grupării Stat Islamic în Siria.

Turcia a cerut de asemenea SUA, în mai multe rânduri, fără succes, extrădarea predicatorului Fethullah Gülen, pe care Ankara îl acuză de puciul eșuat din iulie 2016.

Totodată, autoritățile americane au inculpat mai mulți turci pentru tranzacții financiare ce ar fi violat embargoul impus Iranului, printre care și pe Zafer Caglayan, fost ministru al economiei într-un cabinet condus de Erdogan. Președintele turc a denunțat o decizie "politică" luată "contra Turciei".

Șeful statului turc a declarat că se va întâlni, "dacă se va ivi ocazia", cu omologul său american, cu prilejul Adunării Generale a ONU care începe pe 19 septembrie la New York.Trump și Erdogan au discutat telefonic pe tema "stabilității regionale"

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă