30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialSUA: Obama critică rasismul "adânc înrădăcinat" în societatea americană

SUA: Obama critică rasismul “adânc înrădăcinat” în societatea americană

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat rasismul "adânc înrădăcinat" în societatea americană şi a îndemnat la susţinerea cererilor de reformare ale activiştilor, adresându-se protestatarilor faţă uciderea unor afro-americani de către poliţişti. "Este un lucru adânc înrădăcinat în societatea noastră, este adânc înrădăcinat în istoria noastră", a declarat preşedintele într-un interviu pentru postul de televiziune prin cablu Black Entertainment Television care a difuzat fragmente duminică.

"Când ai de-a face cu ceva atât de înrădăcinat ca rasismul sau prejudecăţile, trebuie să fii atent, dar este necesar să recunoşti că este nevoie de timp, să rămâi statornic şi să nu renunţi până nu ajungem cu toţii acolo", a adăugat el citat de The Washington Times.

Obama s-a întâlnit săptămâna trecută, la Casa Albă, cu tineri activişti pentru drepturi civice care protestează faţă de uciderea prin împuşcare a unui adolescent de culoare de către un poliţist alb, în august, la Ferguson, în statul Missouri.

După ce un mare juriu a decis joi să exonereze un poliţist alb care l-a sugrumat în timpul arestării pe un afro-american, provocându-i moartea, Obama a declarat că vrea să se asigure că poliţia "îi serveşte pe toţi în mod egal". Demonstraţii au continuat să aibă loc de atunci în toată ţara, în oraşe ca New York, Seattle, Portland (Oregon), Davidson (North Carolina) şi Tampa.

Preşedintele s-a abţinut să dea curs invitaţiei unor lideri ai mişcării pentru drepturi civile de a vizita oraşul Ferguson. Însă Obama a organizat săptămâna trecută, la Casa Albă, o serie de întâlniri cu membrii Cabinetului, reprezentanţi locali şi tineri activişti şi a anunţat crearea unui grup de lucru însărcinat să prezinte recomandări în vederea unei îmbunătăţiri a relaţiilor dintre agenţiile cu activitate în domeniul aplicării legii şi comunităţile minoritare, mai scrie Mediafax.

Cele mai citite

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă