13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSlovenia NEAGĂ informaţiile privind construirea unui gard la frontiera cu Croaţia

Slovenia NEAGĂ informaţiile privind construirea unui gard la frontiera cu Croaţia

Guvernul Sloveniei a dezminţit, marţi, informaţiile apărute în presa internaţională privind construirea unui gard pe segmente ale frontierei cu Croaţia, informează Mediafax.

„Slovenia nu construieşte nici garduri, nici ziduri la frontiere şi nu împiedică venirea refugiaţilor”, a declarat secretarul de stat în Ministerul sloven de Interne, Boştjan Şefici.

Mai mult, oficialul sloven a  a declarat că numărul refugiaţilor şi imigranţilor ajunşi în țară marţi este mai mic marţi, comparativ cu ultimele zile.

Presa a relatat luni că poliţia slovenă a început construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Croaţia, pe fondul afluxului de imigranţi extracomunitari.

Potrivit site-ului TGcom.it, Slovenia va construi un gard metalic în zona punctului de frontieră Bregana, pe un segment al graniţei cu Croaţia. Informaţia fusese confirmată de surse croate citate de site-ul agenţiei ANSA.

Ungaria rămâne singurul stat UE care a construit garduri metalice la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierei cu Croaţia şi România.

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă