10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRFI: Candidatul Emmanuel Macron rămâne favoritul celui de-al doilea tur al alegerilor...

RFI: Candidatul Emmanuel Macron rămâne favoritul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, fiind creditat cu 59% din intențiile de vot ale electoratului

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța se apropie de final. Duminică, 7 mai, francezii își vor alege viitorul președinte, iar potrivit celui mai recent sondaj de opinie publicat de ziarul Le Figaro, centristul independent Emmanuel Macron este, în continuare, favoritul finalei de duminica viitoare. Macron este creditat cu 59% din intenţiile de vot contra doar 41% pentru rivala sa, extremista de dreapta Marine Le Pen, informează RFI.

Cei doi candidați s-au întâlnit, luni, cu susținătorii lor. Macron a adus un omagiu la Paris tânărului marocan ucis de skinheads în 1995 în marginea unei manifestaţii a Frontului naţional, partidul condus atunci de Jean-Marie Le Pen. Ulterior, candidatul centrist a susținut un discurs în fața a circa opt mii de susținători, susținând că "Marine Le Pen are drept obiectiv războiul civil în Franţa. Eu nu voi accepta niciodată divizarea ţării".

Marine Le Pen s-a întâlnit cu susținătorii săi în parcul expozițional de la Villepinte, a promis că "lupta contra terorismului va fi o prioritate esenţială pentru mine iar mâna mea nu va tremura niciodată în acest domeniu". Le Pen a denunţat şi presa, "jurnaliştii şi ostilitatea lor decomplexată graţie căreia, poate vom câştiga duminică". Dealtfel, presa nu a avut voie să pună întrebări militanţilor frontişti prezenţi la mitingul de la Villepinte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă