Republica Moldova: deputaţii, fără imunitate parlamentară

de Carla Popa , 24 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:30, 25 februarie 2016
Republica Moldova: deputaţii, fără imunitate parlamentară

Deputaţii din Republica Moldova nu vor mai beneficia de imunitate deplină şi vor putea fi reţinuţi şi percheziţionaţi în cazul în care vor fi prinşi în flagrant, conform unui proiect de modificare a Constituţiei aprobat miercuri de guvernul de la Chişinău, informează Agerpres

Potrivit ministrului moldovean al justiţiei, Vladimir Cebotari, iniţiativa se doreşte a fi una care să limiteze "protecţia exagerată" de care beneficiază în prezent parlamentarii. 
''Prin amendamentele propuse, se intenţionează modificarea cadrului legal astfel încât pornirea urmăririi penale împotriva deputatului să poată fi operată fără acordul prealabil al parlamentului în cazul în care acesta este surprins în momentul comiterii unei infracţiuni pentru care este prevăzută expres reţinerea obligatorie în flagrant", a precizat Vladimir Cebotari, citat de Radio Chişinău. 

Sursa menţionată aminteşte că în prezent un deputat nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat sau trimis în judecată fără acordul parlamentului.

Comentarii

  • Dadi

    25 februarie 2016 9:29

    OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email cosdadiyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design