30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialReconstrucţia Nepalului va costa peste două miliarde de dolari. De unde vin...

Reconstrucţia Nepalului va costa peste două miliarde de dolari. De unde vin banii

Două miliarde dolari. De această sumă are nevoie Nepalul pentru proiectele de reconstrucţie după seismele soldate cu cel puţin 6.200 de morţi, potrivit unor surse guvernamentale de la Katmandu. Echipele de intervenţie continuă operaţiunile pentru recuperarea cadavrelor, în urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie, scrie Mediafax.

Bilanţul cutremurelor şi avalanşelor produse în Nepal a ajuns la 6.200 de morţi, iar aproape 14.000 de oameni au fost răniţi. Alte peste 100 de persoane au murit în India şi China în urma cutremurului de 7,9 grade produs pe 25 aprilie. Crucea Roşie a anunţat că zonele greu accesibile situate în apropierea cutremurului sunt “total devastate”.

Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie de alimente şi apă, iar numărul persoanelor afectate de seisme se ridică la şapte milioane. Nepalul are 28 de milioane de locuitori.

Un cutremur de 7,9 grade s-a produs pe 25 aprilie în Nepal, provocând avalanşe de amploare şi fiind urmat de zeci de replici de intensitate mare.

Cele mai citite

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă