22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialReacția Rusiei după anunțul Franței că nu va livra nava de război...

Reacția Rusiei după anunțul Franței că nu va livra nava de război Mistral

Decizia Franţei de a suspenda livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, din cauza crizei din Ucraina, nu reprezintă o tragedie pentru Moscova, a dat asigurări miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează Mediafax.

"Refuzul acestui contract nu va fi o tragedie, pentru noi, în planul reînarmării", a declarat Iuri Borisov, un adjunct al ministrului rus al Apărării, pentru agenţia oficială Itar-Tass.

Acest lucru, "în pofida faptului că este, în mod evident, neplăcut şi creează unele tensiuni în relaţiile cu colegii noştri francezi", a adăugat el.

Supusă unei puternice presiuni de către aliaţi din cadrul NATO, Franţa a anunţat miercuri seara suspendarea livrării prevăzute în octombrie a primei nave de război de tip Mistral pe care a vândut-o Rusiei, evocând ca justificare criza din Ucraina.

În faţa situaţiei din această ţară – considerată "gravă" – "preşedintele Republicii a constatat că, în pofida perspectivei unui armistiţiu care rămâne să fie confirmat şi să fie pus în aplicare, condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea" către Rusia a "primului BPC (bastiment de proiecţie şi comandament) nu sunt întrunite până în prezent", a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

Cele mai citite

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă