10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRaul Castro îl avertizează pe Donald Trump pentru respectarea suveranității statului cubanez

Raul Castro îl avertizează pe Donald Trump pentru respectarea suveranității statului cubanez

Președintele Cubei, Raul Castro, a declarat că țara pe care o conduce va continua să normalizeze relațiile cu Statele Unite, dar îl avertizează pe Donald Trump că nu va face concesii care să afecteze suveranitatea statului, potrivit Reuters.

Raul Castro spune că cele două state pot conviețui într-o manieră civilizată, chiar dacă Donald Trump a spus în timpul campaniei că va paraliza starea de detensionare fragilă dintre Cuba și SUA.

“Cuba şi Statele Unite pot coopera şi convieţui într-o manieră civilizată, respectând diferenţele noastre şi promovând tot ceea ce este benefic pentru ambele state şi popoare”, a spus Castro.

“Însă nu ar trebui să se spere că pentru a obţine acest lucru, Cuba va face concesii inerente care afectează independenţa şi suveranitatea sa”, a mai spus el într-un discurs susţinut la un summit.

SUA și Cuba au reluat relațiile diplomatice în decembrie 2014, după zeci de ani în care cele două națiuni nu ai cooperat sub nicio formă.

 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă