Presă: Zeci de romi din România s-au instalat într-o localitate americană și cer azil în Statele Unite, pe motiv că ar fi persecutați la București

de Roxana Petre , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 21:16, 15 iulie 2017
Presă: Zeci de romi din România s-au instalat într-o localitate americană și cer azil în Statele Unite, pe motiv că ar fi persecutați la București

Aproximativ 40 de persoane de etnie romă din România s-ar fi instalat, de două luni, într-o localitate situată la aproximativ 55 de kilometri de orașul Pittsburgh, solicitând azil în Statele Unite, pe motiv că sunt persecutați în București, potrivit Pittsburgh Post-Gazette, informează News.ro.

Potrivit sursei citate,  cei mai mulţi dintre romi nu vorbesc bine sau deloc engleza, nu cunosc obiceiurile americane şi nu ştiu să se poarte. Din acest motiv, peste 150 de rezidenţi s-au adunat, joi seara, în sala de şedinţe a Consiliului localității California şi şi-au exprimat aceste îngrijorări cu privire la afluxul de refugiaţi români.

Cazurile romilor au fost tratate de agenţia americană pentru Imigraţie şi Vămi (ICE), iar ei au fost eliberaţi, în cadrul unui program guvernamental alternativ detenţiei, care monitorizează zborurile din alte ţări. Programul federal le permite imigranţilor să se cazeze temporar la preţuri mai mici şi în condiţii mai umane, ca o alternativă la plasarea lor în detenţie.

Locuitori supăraţi au declarat joi, la întâlnire, că nou-sosiţii fac gunoi, îşi parchează maşinile în curţi, nu respectă regulile de trafic rutier şi perturbă pieţele. Alţii au declarat că au văzut romi omorând găini, iar copii îşi fac nevoile în public.

Membrii Consiliului, administratorul localităţii şi şeful poliţiei Richard Encapera au declarat că nu au fost avertizaţi de venirea imigranţilor şi că întâmpină dificultăţi în contactarea autorităţilor federale de la care să obţină ajutor şi explicaţii. Însă ei au precizat că nu au fost raportate violenţe sau agresiuni, iar că imigranţii implicaţi în infracţiuni minore şi-au achitat amenzile.

Comentarii

 • DemoniCaCoLumBeaNU

  17 iulie 2017 11:32

  Hajmocan, ASStfel ne creste pop in USA today, vom fi muuult mai vizibili, cu sau fara gitana blonda Andreea Cretzu Da?Na! din Vacau., comandanta de UNitate la 19.

  raspunde comentariului
 • Mihai

  16 iulie 2017 11:21

  Ar fi bine ca ziaristi sa nu mai spuna ca ****** sunt romani ,cel mult cetateni.Aceasta etnie minjeste numele de ro,an cit si numele tarii

  raspunde comentariului
 • un iubitor de romi

  15 iulie 2017 22:24

  sa-i ajutam pe toti romii sa emigreze in America ! Putem face cheta pentru bilete de avion ,dus numai. Mancatash !

  raspunde comentariului
 • ruh

  15 iulie 2017 21:26

  Sa-l ia si pe Salam si pe Minune sa vada si americanii ce handicapati sunt in Romania si ce rasa degenerata respingem .

  raspunde comentariului
 • florea

  15 iulie 2017 21:24

  Sa ramana acolo aici avem destui romi .Sa plece si manelistii sa se mai jeluie si prin California ca au ******* destul Bucurestiul .

  raspunde comentariului
 • Gill

  15 iulie 2017 20:19

  Sa le dea azil acolo. Asa scapa Romania de ei.

  raspunde comentariului
 • Emil

  15 iulie 2017 17:58

  Au dreptate, nivelul de civilizatie si pretectie sociala nu se compara cu cel romanesc dar nu era necesar sa mearga pana acolo, azil politic puteau cere direct din Romania.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design