12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Narendra Modi a anunțat că India se angajează să ia măsuri...

Premierul Narendra Modi a anunțat că India se angajează să ia măsuri suplimentare pentru reducerea poluării

Premierul indian Narendra Modi a precizat, sâmbătă, la finalul unei întrevederi cu președintele francez Emmanuel Macron, că India se angajează să acționeze „dincolo” de prevederile Acordului climatic de la Paris, informează AFP.

„India este favorabilă Acordului Paris şi va depune eforturi în acest cadru, poate chiar dincolo de acest cadru", a afirmat Narendra Modi, la Paris.

 La rândul său, președintele Franței a anunțat că va vizita India înainte de finalul anului pentru a participa la primul summit al Alianței mondiale solare, o alianță inițiată de Franța și India și din care speră să facă parte și alte țări.

Premierul indian a discutat timp de două ore cu Macron despre susținerea lor comună la adresa acordului de la Paris privind clima.

„Acest acord de la Paris este patrimoniul nostru comun. Poate proteja generațiile viitoare, poate da loc unei noi speranțe”, a mai punctat liderul de la Palatul Elysee.


Citește și:  VIDEO. Vladimir Putin glumește că Trump e responsabil pentru ninsoarea din Moscova, la început de iunie: Îi suntem recunoscători că a retras Statele Unite din Acordul climatic de la Paris. Este foarte frig afară. Am putea da vina pe el și pe imperialismul american, dar n-o vom face

Președintele rus Vladimir Putin a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, susținând că rușii ar trebui să fie recunoscători președintelui american Donald Trump pentru că nu simt efectele încălzirii globale, după ce în Moscova a nins, la începutul lunii iunie, iar în Stakt Petersburg plouă și este foarte frig.


Președintele american Donald Trump a anunțat, joi, de la Casa Albă, ieșirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, după cum a promis să facă în timpul campaniei electorale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetățenilor americani și sloganului „America pe primul loc".

„Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei", a declarat liderul de la Casa Albă. El a adăugat că dorește ca „nimic să nu se poată opune" acțiunilor sale de a redresa economia americană. Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice „în termeni echitabili pentru Statele Unite".


Citește și:  VIDEO. Președintele Emmanuel Macron a împrumutat sloganul lui Trump, într-un mesaj privind Acordul climatic de la Paris: Să facem planeta noastră măreaţă din nou!

Președintele francez Emmanuel Macron a precizat, într-un mesaj video, că respectă decizia președintelui american Donald Trump de a scoate Statele Unite din Acordul climatic de la Paris, însă s-a declarat dezamăgit. Mai mult, el a ironizat sloganul președintelui republican din campania prezidențială – „Să facem America măreață din nou”, și a transmis comunității internționale că este momentul să „facă planeta măreață din nou”.


 

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă