Michael Flynn a primit 500.000 de dolari pentru a-l discredita pe Fethullah Gulen

de Gabriel Mihai , 10 martie 2017 - stire actualizata la ora 12:23, 10 martie 2017
Michael Flynn a primit 500.000 de dolari pentru a-l discredita pe Fethullah Gulen

Fostul secretar american pentru Securitate Naţională, Michael Flynn, a primit 530.000 de dolari, în toamnă, când făcea campanie pentru Donald Trump, ca agent de lobby pentru Guvernul turc, care i-a cerut ajutor pentru a-l discredita pe clericul aflat în exil Fethullah Gulen. Potrivit Huffington Post, informația a fost prezentată în documente depuse de Flynn la Departamentul Justiției.

Compania de lobby a lui Flynn a transmis Senatului, în luna septembrie, că lucrează pentru o companie olandeză numită Inovo BV în chestiuni legate de finanţarea Departamentului de Stat şi Pentagonului. De asemenea, firma a precizat că singura persoană care lucru la proiectul Inovo BV era partenerului lui Flynn, Robert Kelley, nu Flynn însuşi.

Compania de lobby a lui Flynn a transmis inițial că singura persoană care lucrează pentru proiectul Inovo BV era partenerul lui Flynn, Robert Kelley, nu Flynn însuși.

Flynn Intel Group a fost angajat să “facă cercetări” în legătură cu Gulen şi cu reţeaua sa de şcoli şi să “angajeze o companie de PR şi o echipă de filmare şi producţie pentru a putea distribui rezultatele verificărilor”.

Pe parcursul a trei luni de contract, Flynn şi partenerul său au angajat foşti agenţi FBI, psihiatri, spioni pensionaţi, hackeri şi cameramani pentru a-l verifica pe clericul care trăieşte în exil în Pennsylvania.

Compania de lobby l-a angajat şi pe fiul lui Flynn, Michael G. Flynn, pe care l-a plătit cu 4.000 de dolari pentru “susţinere administrativă” pentru proiect.

Practic, în timp ce făcea campanie pentru Donald Trump, Flynn a fost plătit de un actor străin pentru a-l discredita pe Gulen, scrie Huffington Post.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a dat asigurări că Trump nu era la current cu activitatea lui Flynn pentru un Guvern străin atunci când a decis să îl numească în funcţia de consilier pentru Securitate Naţională. El a refuzat, însă, să spună dacă preşedinte i-ar fi oferit sau nu postul în cazul în care ar fi ştiut.

Întrebat dacă i se pare îngrijorător că Flynn a lucrat ca agent străin, Spicer a răspuns: “Din asta trăia”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele american Mike Pence a subliniat că noile dezvăluiri arată că decizia de a-l demite pe Flynn a fost corectă.

Flynn şi-a dat demisia de la Casa Albă după ce a minţit în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Comentarii

 • Deci, de fapt, de-aia a fost exclus din echipa lui Trump: pentru că lucra pe ascuns pentru Turcia lui Erdogan !

  14 martie 2017 2:11

  ...dar dimukrații kurRekți PooIitik au inventat pentru presă că a fost exclus pentru legături cu ambasadorul rus, legături ce NU AU FOST DOVEDITE...

  raspunde comentariului
 • Comment

  10 martie 2017 15:39

  ... depinde cine intreaba, sau din ce punct de vedere. Intotdeauna m'am intrebat cine e papusarul...Cherchez la femme, pe de alta parte...

  raspunde comentariului
  • http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/purtatorul-de-cuvant-de-la-kremlin-sustine-ca-si-echipa-lui-hillary-clinton-a-avut-intalniri-cu-ambasadorul-rus-in-sua-443431?c=q2561

   14 martie 2017 2:26

   .

   raspunde comentariului
 • Ella

  10 martie 2017 12:50

  Pai asta s-ar incadra la tradare de tara nu doar a lui Fatullah Gullen ci si a statului american. Pt ca asta inseamna spionaj facut de un cetatean american in favoarea altui stat in speta a statuli turc. Deci asa ceva in mod mormal se incadreaza la infractiunea de tradare de tara !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design