4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMăsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva. Poliţia a avertizat despre...

Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva. Poliţia a avertizat despre o posibilă ameninţare. Alerta s-a dovedit falsă

UPDATE 17,50:  Alerta de securitate lansată pe aeroportul Cointrin din oraşul elveţian Geneva s-a dovedit falsă, potrivit procurorilor, relatează Reuters citată de Agerpres.

”Ca urmare a unui apel telefonic anonim care anunţa prezenţa pe aeroportul din Geneva a unei persoane cu o bombă, a avut loc o anchetă întreprinsă de procurori. Poliţia din Geneva şi autorităţile din Franţa au identificat şi interogat persoana care a efectuat apelul, ea recunoscând că a lansat o alarmă falsă”, se afirmă într-un comunicat. 

O femeie care dorea să-şi oprească soţul să se îmbarce la bordul unui avion pe aeroportul din Geneva a recunoscut că a transmis o ameninţare falsă cu bombă, au afirmat procurorii, după ore de securitate sporită care a provocat haos în traficul în zona aeroportului de la graniţa franco-elveţiană. 

”Ieri (marţi) seară, o femeie a sunat la vama elveţiană de pe aeroportul din Geneva. Ea a afirmat că miercuri o persoană transportând o bombă se va afla în sectorul francez al aeroportului”, se precizează în comunicatul biroului procurorului din Geneva. 

Poliţia a efectuat o descindere la adresa persoanei care a sunat. Poliţiştii ”au găsit o femeie care a recunoscut că a telefonat şi care a explicat că dorea astfel să-şi împiedice soţul să plece”, se mai spune în comunicat.

———————————

UPDATE 12:05. Poliţia din Geneva a primit informaţii de la omologii francezi în baza cărora au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul Cointrin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de Reuters. 
‘Investigaţia va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi… Investigatorii francezi ne vor ţine la curent’, a spus Guillaume Gentil pentru Reuters. 
‘Situaţia de pe aeroport este calmă’, a adăugat el. 
Poliţia din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informaţii despre o posibilă ameninţare şi i-a avertizat pe pasageri în privinţa unor întârzieri. 

——————————-

Măsurile de securitate au fost sporite, miercuri, pe aeroportul din Geneva după ce în cursul nopţii a fost primit un apel telefonic anonim, au anunţat miercuri oficialităţi aeroportuare, citate de Reuters, preluată de Agerpres

Informaţia a fost confirmată de poliţia cantonală, potrivit publicaţiei Tribune de Geneve, care relatează că, încă de dimineaţă, un număr mare de poliţişti efectuează controale de identitate sistematice asupra călătorilor aflaţi în incinta aeroportului. ‘Dispozitivul masiv de poliţişti este impresionat’, a declarat o persoană aflată la aeroport. 

Potrivit cotidianului elveţian, în noaptea de marţi spre miercuri autorităţile au primit o informaţie pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situaţiei de securitate din Europa şi a ultimelor atentate din ţările vecine, Franţa şi Germania. 

Accesul în incinta aeroportului a fost restricţionat. În exteriorul aeroportului, chiar şi vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit altor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje. 

Poliţia din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. ‘Ca urmare a informaţiilor primite, în curs de verificare, şi în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfăşurare controale preventive pe durată nedeterminată’, menţionează poliţia din Geneva. Poliţia îi roagă pe pasageri ‘să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalităţile de înregistrare’. 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă