Mai multe ţări UE cer un plan pentru reinstaurarea verificărilor în Spaţiul Schengen

de Carla Popa , 25 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 10:00, 26 ianuarie 2016
Mai multe ţări UE cer un plan pentru reinstaurarea verificărilor în Spaţiul Schengen

State membre ale Uniunii Europene au cerut luni Comisiei Europene să pregătească extinderea verificărilor la frontiere din cadrul Spaţiului Schengen pentru un termen de până la doi ani, în contextul crizei extracomunitarilor, afirmă ministrul olandez al Imigraţiei, Klaas Dijkhoff, citat de Reuters, transmite Mediafax.

"În momentul de faţă, reinstaurarea controalelor temporare la frontiere poate fi pentru cel mult şase luni. Dar, valul fără precedent de solicitanţi de azil, care a forţat state membre să ia măsuri la graniţele naţionale, nu dă semne de scădere", a declarat Klaas Dijkhoff, coordonatorul reuniunii informale a miniştrilor europeni de Interne desfăşurată luni la Amsterdam.

"În această situaţie, unele state membre au cerut Comisiei Europene să pregătească un cadru legal şi practic pentru prelungirea măsurilor temporare la frontiere până la doi ani", a adăugat ministrul olandez al imigraţiei, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Austria a propus vineri suspendarea Greciei din Schengen până la securizarea frontierei martitime cu Turcia, pledând, alături de Germania, Belgia, Suedia şi Danemarca pentru reintroducerea controalelor temporare în spaţiul de liberă circulaţie, pentru oprirea imigraţiei.

Peste un milion de extracomunitari au pătruns în spaţiul Uniunii Europene în ultimul an, situaţie care a generat dispute între statele membre UE şi măsuri radicale, luate inclusiv în interiorul Spaţiului Schengen. Germania, Austria, Suedia şi Danemarca au introdus deja, în ultimele luni, controale temporare în cadrul Schengen. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, avertizau săptămâna trecută că Uniunea Europeană are la dispoziţie două luni pentru a soluţiona criza imigraţiei, altfel există riscul destrămării Spaţiului Schengen şi zonei euro. La rândul său, Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrup, a afirmat că menţinerea spaţiului de liberă circulaţie Schengen este esenţială pentru prosperitatea economică a zonei euro. Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a atras atenţia că o eventuală suspendare a Spaţiului Schengen va pune în pericol proiectul Uniunii Europene.

Comentarii

 • Analiza dura

  26 ianuarie 2016 9:39

  Aici sunt mai multe marionete europene ajunse la puterea de decizie care au in spate diferite cercuri de interese formate din oameni bogati din Europa. Un cerc care vrea forta de munca ieftina chiar daca distrug tarile unde au unitatile de productie si asta arata ca acei oameni bogati nu sunt din tara respectiva cum ar fi marii magnati europeni si evreii .Alt cerc care vrea distrugerea crestinismului cum ar fi turcii si evreii . Alt cerc care vrea distrugerea Europei si mai ales al Euro cum ar fi evreii si americanii . Alt cerc care vrea doar sa creeze haos in Europa si ei sa fie lasati sa-si faca de cap prin alte zone gen cazul rusilor.

  raspunde comentariului
 • Simona

  26 ianuarie 2016 1:32

  Toata aceasta aiureala a fost declansata de Doamna Merkel.....care nici in ziua de azi nu e capabila sa transmita un mesaj clar in care sa spuna oameni buni statzi la casele voastre sau in Turcia...etc. Germania recidiveaza din nou.....exact asa au facut si cu Hitler. Apoi isi pun cenusa in cap...dar prea tarziu. Nu e nimeni capabil sa o potoleasca pe Doamna Merkel. Am vazut ce orori fac migrantzii pe unde merg...vezi Suedia unde sunt acuzatzi de omoruri. Oare doarme bine cancelarul German?

  raspunde comentariului
 • BABA-MERKEL: BETIVUL JUNKERS SI SCHULZ SOCIALISTUL VOR DISTRUGE UNIUNEA EUROPEANA - ASTA ESTE REALITATEA.

  26 ianuarie 2016 0:26

  Greciii care sunt corupti si bezmetici in administrarea tarii lor primesc mohamedani ca sa ii plateasca lui baba-merkel pentru extazul cu moneda comuna euro si nemtii AU FACUT GRESEALA - EUROPA SE DISTRUGE ! ! !

  raspunde comentariului
 • fisa medicala

  25 ianuarie 2016 21:18

  macar un control sumar SIDA si hepatita C, urgia de la Koln putea declansa o epidemie mondiala.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design