VIDEO Jens Stoltenberg, la București: Acțiunile noastre sunt un răspuns la amenințările Rusiei la frontierele NATO

de Mihai Diac , 09 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 11:22, 09 octombrie 2017
Foto: Arhivă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că acțiunile militare ale Alianței "sunt un răspuns la amenințările Rusiei la frontierele noastre".

Stoltenberg a precizat că Rusia este vecina noastră iar acțiunile ei sunt considerate îngrijorătoare, oferind drept exemplu exercițiul militar din anul 2017 (fiind vorba, probabil, de exercițiul Zapad 2017, realizat pe teritoriul Belarus).

Secretarul general a făcut aceste declarații în ultima zi a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfășoară la București.

Stoltenberg a precizat, în acest context, că acum o săptămână a inaugurat un centru de excelență în domeniul combaterii războiului hibrid, la Helsinki (Finlanda).

Declarațiile în acest sens ale secretarului general al NATO vin imediat după cele ale președintelui Klaus Iohannis, care afirmase că "scopul nostru este pacea, nu războiul. NATO nu caută confruntarea și nu este o amenințare pentru Rusia, așa cum a arătat Alianța și la Varșovia. Însă, în relația cu Rusia este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare și coerentă pe termen lung. Ea trebuie să includă dialogul, dar de pe o poziție puternică de apărare și descurajare".

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design