9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncă un consilier al lui Donald Trump a criticat decizia președintelui de...

Încă un consilier al lui Donald Trump a criticat decizia președintelui de a retrage Statele Unite din Acordul climatic de la Paris

Directorul executiv și președintele JPMorgan Chase, Jamie Dimon, care face parte din grupul de consilieri creat de președintele american Donald Trump, și-a exprimat „dezacordul total" față de decizia președintelui american de a retrage Statele Unite din Acordul climatic de la Paris, informează EFE, citat de Agerpres.

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul hong-kongonez South China Morning Post, Dimon a criticat ultima decizie a liderului american, dar a exclus posibilitatea de a demisiona din funcția de consilier al președintelui Trump, așa cum au făcut-o deja alți membri ai forumului.


Citește și:  VIDEO. Vladimir Putin glumește că Trump e responsabil pentru ninsoarea din Moscova, la început de iunie: Îi suntem recunoscători că a retras Statele Unite din Acordul climatic de la Paris. Este foarte frig afară. Am putea da vina pe el și pe imperialismul american, dar n-o vom face

Președintele rus Vladimir Putin a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, susținând că rușii ar trebui să fie recunoscători președintelui american Donald Trump pentru că nu simt efectele încălzirii globale, după ce în Moscova a nins, la începutul lunii iunie, iar în Stakt Petersburg plouă și este foarte frig.


„Nu cunosc pe nimeni care să fie de acord cu tot ceea ce spune un președinte sau un prim-ministru", a susținut Dimon, la scurt timp după ce fondatorul Tesla, Elon Musk, și președintele și directorul executiv al The Walt Disney Company, Bob Iger, și-au anunțat demisia din consiliul care îl consiliază pe președintele Trump în chestiuni economice, în semn de protest față de decizia liderului republican de a întoarce spatele luptei împotriva încălzirii globale.

În opinia lui Dimon, cheia este „un dialog mai sincer". „Sunt un patriot, vreau să-l ajut pe președinte să facă o treabă mai bună", a explicat el.


Citește și:  Google, Facebook și Apple, printre companiile americane care critică decizia președintelui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul climatic de la Paris

Companii precum Apple, Google, General Electric, Facebook, Goldman Sachs şi Walt Disney critică decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul climatic de la Paris.

 

Și Elon Musk, director executiv al Tesla şi SpaceX, a renunţat la două dintre consiliile consultative de afaceri cu Donald Trump, după ce preşedintele american a anunţat că va retrage Statele Unite din Acordul climatic de la Paris.

„Retragerea din Acordul climatic de la Paris nu este bună pentru America sau pentru lume. Am făcut tot ce s-a putut să rămânem (nr. în Acordul climatic), l-am sfătuit direct la POTUS, prin intermediul altora din WH şi la comisii", a scris Elon Musk pe contul său de Twitter, la scurt timp după ce preşedintele a făcut anunţul.

Musk a anunţat că va demisiona din consiliile consultative pe care le are cu Trump, după ce şeful de la Casa Albă a scos SUA din pactul de la Paris. Elan Musk a fost unul dintre cei 18 lideri din consiliul de consultanţă al campaniei lui Trump, cunoscut sub numele de Forumul Strategic şi Politic. El a fost, de asemenea, consilierul lui Trump pentru politica privind crearea de locuri de muncă şi a discutat direct cu preşedintele SUA despre cheltuielile de infrastructură, informează CNN.

Președintele american Donald Trump a anunțat, joi, de la Casa Albă, ieșirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, după cum a promis să facă în timpul campaniei electorale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetățenilor americani și sloganului „America pe primul loc".

„Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei", a declarat liderul de la Casa Albă. El a adăugat că dorește ca „nimic să nu se poată opune" acțiunilor sale de a redresa economia americană. Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice „în termeni echitabili pentru Statele Unite".


Citește și:  VIDEO. Președintele Emmanuel Macron a împrumutat sloganul lui Trump, într-un mesaj privind Acordul climatic de la Paris: Să facem planeta noastră măreaţă din nou!

Președintele francez Emmanuel Macron a precizat, într-un mesaj video, că respectă decizia președintelui american Donald Trump de a scoate Statele Unite din Acordul climatic de la Paris, însă s-a declarat dezamăgit. Mai mult, el a ironizat sloganul președintelui republican din campania prezidențială – „Să facem America măreață din nou”, și a transmis comunității internționale că este momentul să „facă planeta măreață din nou”.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă