13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialÎmpăratul Japoniei s-a îmbolnăvit de gripă

Împăratul Japoniei s-a îmbolnăvit de gripă

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă de 82 de ani, s-a îmbolnăvit de gripă, astfel că este îngrijit la Palatul Imperial din Tokyo, a anunțat, luni, Casa Imperială niponă, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, împăratul are febră între 37 și 38 de grade, dureri de gât și tuse ușoară. Primele simptome ale răcelii au apărut sâmbătă după amiaza, iar duminică fost diagnosticat cu gripă.

Deși starea sa „nu este gravă”, agenţia Casei Imperiale a anulat prezenţa împăratului la un eveniment public la catre trebuia să participe luni. Participarea sa la evenimentele publice prevăzute în agendă va fi determinată de evoluția stării sale de sănătate.

Citește și: Cum a marcat Împărăteasa Michiko a Japoniei împlinirea vârstei de 81 de ani

Împăratul Japoniei a fost supus unei operaţii coronariene de „bypass” în 2012. Ţinând cont de vârstă şi de problemele de sănătate, opina publica niponă a dezbătut în ultimii ani posibilitatea de a reduce volumul de muncă al împăratului Akihito, care şi-a delegat o parte din atribuţii fiului său Naruhito. 

Akihito şi soţia sa, împărăteasa Michiko, au efectuat, în ianuarie, o vizită de cinci zile în Filipine pentru a-i comemora pe soldaţii căzuţi în al Doilea Război Mondial.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă