10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Președintele Iranului, după atentatele de la Teheran, în urma...

FOTO + VIDEO. Președintele Iranului, după atentatele de la Teheran, în urma cărora cel puțin 12 persoane au murit: Vom zdrobi acțiunile inamicilor cu mai multă putere

Președintele iranian Hassan Rohani susține că atacurile care au avut loc, miercuri, la Teheran, provocând moartea a cel puțin 12 persoane, vor face Iranul mai unit și mai hotărât în combaterea terorismului în regiune, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Atacurile teroriste de astăzi de la Teheran vor face Republica Islamică Iran mai hotărâtă în lupta contra terorismului, extremismului și violenței din regiune. Vom demonstra încă o dată că vom zdrobi acțiunile inamicilor cu mai multă unitate și cu mai mare putere'', a afirmat Rohani, într-o declarație dată publicității de agenția de presă ISNA.

Garda Revoluționară din Iran acuză Arabia Saudită că ar fi în spatele atacurilor teroriste de la Teheran, potrivit agenției Sputnik.

„Atacul terorist are loc la o săptămână de la întâlnirea dintre președintele american Donald Trump și liderii saudiți care susțin teroriștii. Faptul că Daesh a revendicat atacul arată că Arabia Saudită a fost implicată în atentatul brutal”, se precizează într-un comunicat de presă citat de Reuters.

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața și alte 43 au fost rănite, în două atacuri teroriste care au vizat Parlamentul iranian și mausoleul ayatollahului Khomeini, ambele situate în Teheran. Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, care a publicat o înregistrare video în care pot fi văzuți bărbați înarmați în interiorul parlamentului iranian. 

Primul atac s-a produs la ora locală 10:30 (06:30 GMT), când patru bărbați înarmați au intrat cu forța în parlamentul din Teheran, unde șapte persoane, printre care și un agent de securitate, au fost ucise și mai multe au fost luate ostatice, potrivit surselor parlamentare citate de agențiile semioficiale iraniene ILNA și Tasnim, relatează EFE. La două ore după atacul asupra clădirii parlamentului iranian, situat în plin centru al Teheranului, unul dintre atacatori și-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa, potrivit televiziunii de stat iraniene. La scurt timp după acest asalt, un alt atac a avut loc la mausoleul ayatollahului Khomeini, fondator al Republicii Islamice Iran, unde unul dintre atacatori s-a aruncat în aer, potrivit Ministerului de Informații iranian. Forțele de ordine au deschis focul în direcția unui al doilea agresor, care și-a detonat în cele din urmă centura cu explozibili.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă