Președintele american Donald Trump susține că ancheta privind ingerinţele Rusiei în campania prezidenţială din 2016 reprezintă „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană", informează Mediafax.
„Este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare împotriva unui politician din istoria americană! În cazul tuturor activităţile ilegale care au avut loc în campania electorală a lui Hillary Clinton şi în Administraţia Obama, nu a fost desemnat niciun investigator special", a scris Donald Trump, pe pagina sa de Twitter.
Comentariile lui Trump vin după ce procurorul Robert Mueller, fost director al FBI-ului, a fost desemnat să conducă investigaţia care vizează eventuale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia. Desemnarea unui investigator special survine după ce Donald Trump l-a destituit pe directorul FBI James Comey, motivând că ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de e-mail privat utilizat de Hillary Clinton. Demiterea a intervenit în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală.
Revista „The Time” care urmează să apară în 29 mai, în Statele Unite, este dedicată „războiului pe rețelele de socializare pe care Rusia l-a declarat Americii”. Astfel, coperta ilustrează cum Casa Albă este în plin proces de „rusificare”, fiind transformată într-unui dintre obiectivele turistice renumite din Moscova, Catedrala Sfântul Vasile.
Joi, actuali şi foşti oficiali americani citaţi de Reuters au dezvăluit că Michael Flynn şi alţi consilieri ai lui Donald Trump ar fi avut cel puţin 18 contacte nedivulgate cu oficiali ruşi şi alte persoane cu legături la Kremlin, în ultimele şapte luni ale campaniei prezidenţiale americane din 2016.
Potrivit sursei citate, dezvăluirea ar putea spori presiunea asupra lui Donald Trump şi a echipei sale pentru a oferi FBI-ului şi Congresului american o imagine completă a interacţiunilor cu oficialii ruşi şi cu alte persoane care au legături cu Kremlinul, în timpul şi imediat după campania prezidenţială din 2016.
Președintele rus, Vladimir Putin, susține că omologul său american, Donald Trump, nu a împărtășit informații secrete cu Rusia.
În ianuarie, Administraţia Trump a negat orice contacte cu oficiali ruşi în timpul campaniei electorale din 2016. Ulterior, Casa Albă şi consilierii campaniei prezidenţiale au confirmat patru întrevederi dintre consilierii ambasadorului rus Serghei Kislyak şi cei ai lui Donald Trump în acea perioadă.