22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialItalia, zguduită din nou. Regiunile Marche și Umbria au fost lovite de...

Italia, zguduită din nou. Regiunile Marche și Umbria au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe Richter

Un cutremur de 4,7 grade a avut loc, marți dimineața, în regiunile Marche și Umbria. Seismul nu a fost  o nouă replică a celui de duminică, ci cutremur cu alt epicentru.

"Șocul a fost foarte puternic în această dimineață. Este un chin, nu se termină niciodată"", a spus pentru ilmessaggero.it primarul Marco Rinaldi din Ussita (Macerata).

În mai puțin de o oră, cutremurul a avut cinci replici. Toată ziua au fost replici mici.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe Richter a avut loc, duminică, în Italia și a fost urmat de mai multe sute de replici de până la 4,2 grade. 

Potrivit Institutului Italian de Seismologie și Vulcanologie, la ora locală 03.27 (02.27 GMT) a avut loc un seism de mică intensitate, care a înregistrat numeroase replici mai mici. Rieti, Macerata și Ascoli Piceno au fost zonele unde s-au produs cele mai multe replici de mică intensitate, în condițiile în care numeroși localnici din regiunile Umbria și Marche au fost instalați în adăposturi. Replicile s-au simțit și la Falconara di Maritima, aflată la 100 kilometri distanță de Ussita.

După cutremurele de miercuri, joi și duminică aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, din cauza pagubelor sau din motive de precauție și transferate în tabere, în săli de sport, în corturi, în hoteluri de pe coasta Adriaticii sau în alte locații.

Acțiunile Protecției Civile și ale altor echipe specializate în salvări sunt în flux continuuu  pentru a oferi ajutor miilor de persoane care au rămas fără acoperiș, pentru a salva bunurile de artă din bisericile prăbușite sau care sunt pe cale de a se prăbuși, pentru a salva animale .

Seismul de duminică a avut o magnitudine de 6,5 grade și a fost resimțit inclusiv la Roma, unde pereții clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde. Noul seism al cărui epicentru a fost situat în centrul Italiei, la șase kilometri nord de Norcia, (Perugia), s-a produs la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade înregistrate în centrul Italiei. Agenția de Protecție Civilă din Italia a anunțat că nu există decese: circa 118 persoane au suferit lovituri, majoritatea ușoare; 20 de persoane au fost rănite, dintre care două destul de grav, dar fără ca viața să le fie pusă în pericol.

Știre în curs de actualizare.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă