13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Doi morţi în Brazilia, chiar în orașul primei semifinale de la...

FOTO Doi morţi în Brazilia, chiar în orașul primei semifinale de la Cupa Mondială

Cel puţin două persoane au murit şi alte 19 au fost rănite, joi, în urma prăbuşirii unei pasarele deasupra unei autostrăzi aflate în construcţie cu ocazia Campionatului Mondial, la Belo Horizonte, în sud-estul Braziliei, a anunţat autorităţile locale, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Accidentul s-a produs către ora locală 15.30 (21.30, ora României), o pasarelă de ciment prăbuşindu-se peste patru vehicule – două camioane, un autobuz şi un autoturism – la o distanţă de aproximativ cinci kilometri de stadionul pe care găzduieşte meciuri din Campionatul Mondial de Fotbal. Pompierii au anunţat într-un prim bilanţ moartea unei persoane şi rănirea altor 13. În total 14 echipe de pompieri au intervenit.

Preşedintele Dilma Rousseff şi-a exprimat joi seara "solidaritatea faţă de familiile victimelor, în acest moment dureros, iar guvernul se pune la dispoziţia primăriei şi autorităţilor de la Belo Horizonte pentru tot ceea ce este necesar", a adăugat ea, într-un mesaj postat pe Twitter. Partea din faţă a autobuzului, de culoarea galbenă, a fost turtită de către structură, potrivit unor imagini difuzate de o televiziune locală.

Şoferiţa autobuzului a fost ucisă pe loc, potrivit unei purtătoare de cuvânt contactate de AFP şi care nu a fost în măsură să furnizeze detalii suplimentare. Alt vehicul strivit de structură nu era vizibil în imaginile transmise de televiziune.

Pasarela, a cărei construcţie a început în urmă cu aproape un an, făcea parte dintr-un plan general de lucrări în vederea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, care se desfăşoară în perioadă 12 iunie-13 iulie, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Secretariatului pentru Lucrări Publice din cadrul Primăriei Belo Horizonte. Ea a declarat că o parte a lucrărilor a fost finalizată şi că pasarela care s-a prăbuşit, construită de către firma Cowan, urma să fie livrată la sfârşitul lui iulie.

La Belo Horizonte s-au jucat deja cinci meciuri în cadrul Campionatului Mondial. Oraşul va găzdui una dintre semifinale, marţi, între învingătorii sferturilor de finală dintre Brazilia-Columbia şi Franţa-Germania, meciuri programate vineri.

foto: nydailynews.com

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă