10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAproximativ 5.600 de imigranți au fost salvați de autoritățile italiene din apele...

Aproximativ 5.600 de imigranți au fost salvați de autoritățile italiene din apele Mării Mediterane

Cel puțin 5.650 de imigranți au fost salvați, în ultimele 24 de ore, din apele Mării Mediterane, după ce au încercat să ajungă pe coastele europene la bordul a 40 de ambarcațiuni, acesta fiind cel mai mare număr de refugiați salvați de autorități într-o singură zi, informează Reuters, citat de News.ro.

O navă a pazei de coastă a reuşit să recupereze un număr de 725 de migranţi dintr-o singură ambarcaţiune de cauciuc, iar până la 20 de operaţiuni asemănătoare au avut loc în ultima zi în Marea Mediterană. Trei operaţiuni ale pazei de coastă italiene sunt încă în desfăşurare, iar numărul persoanelor salvate ar putea să ajungă la 6.000 de migranţi până la miezul nopţii.

În operaţiunile de salvare au participat zece navele ale pazei de coastă, dar şi ambarcaţiunile organizaţilor umanitare. Cele mai multe operaţiuni au avut loc la circa 50 de kilometri în largul coastelor Libiei.

Anul trecut, peste un milion de migranţi – dintre care cei mai mulţi sirieni care fugeau din calea ororilor unui război civil sângeros – au ajuns pe coastele europene. Însă, acordul UE-Turcia privind migraţia a dus la închiderea rutei migratorii din Vestul Balcanilor şi la reducerea considerabilă a celor care reuşesc să ajungă pe insulele elene.

Totuşi, migranţii din statele africane, în special Somalia şi Eritreea, continuă să încerce drumul periculos din Libia în Italia. Unii dintre aceştia caută oportunităţi economice în statele europene, în vreme ce alţii fug din calea războiului, a instabilităţii politice şi a unor regimuri autoritare.

Aproximativ 106.000 de migranţi au ajuns pe coastele italiene de la începutul acestui an, în vreme ce 2.726 au murit înecaţi în apele Mării Mediterane. Organizaţia pentru Migraţie (IOM) avertizează că alţi 275.000 de migranţi aşteaptă pe coastele libiene pentru a-şi începe călătoria periculoasă pe apele mării.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă