19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPoliticianul satului: Gigoloului sexagenar îi crește acciza | ACADEMIA CAȚAVENCU

Politicianul satului: Gigoloului sexagenar îi crește acciza | ACADEMIA CAȚAVENCU

„De ce v-ați căsătorit cu cinci femei?“, l-a întrebat reporterul subțire, cu barbă scurtă, entuziasmat că primește comenzi de-abia de doi ani de când a intrat la televiziune. „Păi și dacă mă însuram cu șase era mai bine?“, a răspuns motociclistul bătrân care a ajuns, dintr-o întâmplare sau, mă rog, prin votul nostru, ditamai președintele Senatului. Apoi gigoloul sexagenar a zâmbit, la gândul că de fapt nici nu ar fi așa de rău să-și mai ia o nevastă.

Mai ales acum, când s-au dublat salariile la bugetari și nu mai trebuie să renunțe la diclofenac pentru bijuterii și vizite la Monaco. “Această majorare nu se va resimți decât într-o foarte mică măsură, nesemnificativă, la pompă“, a continuat poligamul politician de București, râzând deja la faptul că mucosul de jurnalist din fața sa crede că el se referă la acciză, când de fapt e cu mintea la încă o repriză.

„Și, la urma urmei“, a plusat președintele suprem al Senatului, „dacă se resimte, nu ai decât o singură cale: să te retragi“. La gândul acesta, spus cu voce tare, bătrânul rătăcit nu s-a mai putut abține și a izbucnit în râs, spre disperarea jurnalistului, care s-a săturat și s-a dus să preia o altă comandă de la alte mese.

“Să știți că pe mine mă sună și noaptea, nicio problemă, n-aveți grijă“, a mai strigat, spre reporter, șeful senatorilor. Dar nimeni nu l-a mai auzit. Ignorat și părăsit, motociclistului cărunt a început să îi duduie economia în cap. „Încrederea nu mai poate să existe între noi, s-a decis retragerea sprijinului politic. Nu am să fac negocieri personale“, a început să delireze. Apoi a continuat maiestuos, dar inutil: „O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, Capitala şi armata, dar rămâne vie şi trează atât timp cât continuă să fie întrupată de Parlament“.

Tăriceanu

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă