Păstrăvul afumat de Bucovina a fost înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), potrivt Agerpres.
Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, duminică, la Vatra Dornei, în cadrul unei întâlniri cu crescătorii de animale din zona de munte, că ‘păstrăvul afumat de Bucovina’ a fost atestat ca produs tradiţional.
Dulgheru a spus că păstrăvul afumat de Bucovina este 100% un produs natural şi tradiţional, iar analizele arată că este un produs bun pentru sănătatea omului.
”Acum avem licenţa OSIM, iar reţeta de preparare este cu apă de izvor’, a spus Dulgheru.
El a precizat că Suceava era aproape să piardă această marcă înregistrată, în condiţiile în care, paradoxal, o cerere de omologare pentru ‘păstrăv afumat de Bucovina’ fusese depusă la OSIM şi de un grup de bucureşteni.