21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMehedinți: Zeci de case, inundate, în urma ploilor de dimineață

Mehedinți: Zeci de case, inundate, în urma ploilor de dimineață

Peste 30 de case și gospodării au fost inundate, miercuri dimineață, în mai multe localități din Mehedinți, în urma codului galben de ploi, informează Mediafax. De asemenea, un copac s-a prăbușit peste o mașină, în Drobeta Turnu Severin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, Ramona Nistor, miercuri dimineață, apa provenită de la precipitațiile căzute în cursul nopții s-a acumulat în nouă beciuri și trei curți din localitatea Stignița, în șapte case și zece curți din localitatea Iablanița, dar și în șase curți din localitatea Podu Grosu, pompierii intervenind cu motopompe împreună cu serviciile voluntare de la primării pentru degajarea zonelor inundate.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, un copac s-a prăbușit peste o mașină, pe Bulevardul Dunării din Drobeta Turnu Severin, în apropierea Gării din municipiu.

În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale, copacul prăbușit afectând şi reţelele de internet și de electricitate din zonă.

Pompierii și angajații Primăriei Drobeta Turnu Severin au intervenit timp de câteva ore cu drujbe și utilaje pentru tăierea salcâmului și eliberarea mașinii avariate.

Județul Mehedinți s-a aflat, miercuri dimineață, sub avertizare cod galben de ploi, valabilă timp de două ore, în intervalul 9.20 – 11.20. Potrivit atenţionării, în acest interval au fost așteptate precipitaţii de peste 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi descărcări electrice.

Cele mai citite

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

Cod Roșu de ploi torențiale emis pentru județul Galați. Autoritățile din Pechea sunt pregătite de evacuarea localnicilor

O avertizare Cod Roșu de ploi torențiale valabilă pentru județul Galați a fost emis, duminică dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea Cod roșu, care...

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă