FOTO: Poveste emoţionantă despre o pisică şi o familie de refugiaţi irakieni

de Elena Marinescu , 20 februarie 2016 - stire actualizata la ora 15:15, 20 februarie 2016

După o călătorie spectaculoasă, o familie de refugiaţi irakieni a avut o reuniune emoţionantă cu pisica lor, pe care au pierdut-o  în timpul călătoriei prin Europa. Regăsirea acesteia a fost posibilă cu ajutorul unei echipe de voluntari, dar şi prin intermediul mesajelor postate pe reţeaua de socializare Facebook.

 

 
Refugee cat’s epic journey to find family

Refugee cat’s epic journey to find familyKunkush the cat was a beloved member of a family who became refugees when they fled Iraq for the safety of Europe. Travelling through Greece, cat and family became separated, sparking an international online search in hopes of reuniting them.This is Kunkush the cat's story.

Posted by The Guardian on 19 Februarie 2016

Pisica, pe numele ei Kunkush, a fost pierdută în Grecia şi regăsită de familie ulterior, fiind adusă la aceasta după mai multe luni de despărţire. Publicaţia The Guardian  a surprins într-un clip video momentele regăsiri, după ce pisica a călătorit de la Berlin în Norvegia. Povestea pisicuţei a devenit viral pe internet.

Totul a început în momentul în care familia care a adoptat-o, o mamă irakiană cu cinci copii din oraşul Mosul a decis anul trecut să-şi părăsească ţara puternic afectată de luptele cu insurgenţii Statului Islamic, dar neuitând să ia în bagaje şi animalul lor de companie. Astfel, adăpostită într-un coşuleţ, Kunkush a traversat împreună cu familia sa adoptivă Mediterana, ajungând pe insula grecească Lesbos, în încercarea de a începe o nouă viaţa mai bună. Însă, în timpul controalelor poliţiştilor de frontieră de la ţărm, pisica a fugit din coş speriată şi deşi a fost căutată mai multe ore de familie şi localnici, i s-a pierdut urma.    

Familia a trebuit să se supună formalităţilor la fel ca şi alţi imigranţi şi şi-a continuat drumul în Europa. Însă, pisica a revenit la locul debarcării după o săptămână şi a fost recuperată de unul dintre voluntarii insulari din Grecia. Pisica a fost rebotezată cu numele Dias, varianta modernă grecească a numelui Zeus. În încercarea de a regăsi familia felinei pierdute, echipa de voluntari a creat şi o pagină specială pe Facebook, cu peste 4.000 de fani.

Kunkush a fost dusă de unul dintre voluntari la Berlin, unde s-a presupus iniţial ca se află familia sa. Însă toate căutările s-au soldat cu un eşec. În sfârşit, momentul de bucurie s-a produs pe 14 februarie, când utilizatorii reţelei sociale au aflat că a fost găsită familia pisicii, informaţiile fiind oferite de o altă familie de irakieni stabiliţi temporar în Norvegia. Echipa inimoasă de voluntari greci au reuşit să facă toate formalităţile pentru transportul pisicii în siguranţa la familia sa, stabilită în Norvegia, după ce prima întrevedere a avut loc pe Skype.       

 

 

Comentarii

  • Oooooooooooooooooooooo, CE EMOȚIONANT !

    20 februarie 2016 19:15

    ..."Barnevernet" s-a străduit intens să contribuie la reîntregirea fameliei mikste de harrăbeți-pisici ajunși ilegal în frigul din Norvegia, la căldurica ajutoarelor sociale ! ...asta, în timp ce cei cinci copii ai familiei norvegiene Bodnariu luați ABUZIV din familie sunt trimiși prin Irak și Siria, spre adopție internațională... Norvegia, stat de căcat ! Nu degeaba a apărut Breivik acolo !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design